Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 09:41

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Χαμηλοί τόνοι για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον

 

Με το έργο του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη θα ωφεληθούν όλες οι περιοχές του Δήμου Μεσσήνης, σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο για το 2020.

Απαντώντας σε παρέμβαση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κοτταρίδη, ο δήμαρχος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στο Συμβούλιο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, για διαβούλευση και γνωμοδότηση.

Ειδικότερα, ο Ν. Κοτταρίδης παρατήρησε ότι “είναι πολύ σημαντικός δρόμος και για το δήμο μας ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη” και αναφέρθηκε στις Δημοτικές Ενότητες Αίπειας, Πεταλιδίου και Βουφράδος. Ρώτησε τον δήμαρχο “τι γίνεται με την περιβαλλοντική μελέτη” και πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που μαζί με τεχνικούς θα επεξεργαστεί προτάσεις και όταν έρθει η μελέτη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος, να καταθέσει και προτάσεις για περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι πριν από 1,5 μήνα περίπου συζήτησε με τον κ. Καρνέση (γενικό διευθυντή του υπουργείου Υποδομών) κι ενημερώθηκε πως η μελέτη είναι ώριμη και σε λίγο θα έρθει για διαβούλευση και γνωμοδότηση. “Θα ζητήσουμε βελτιώσεις, το καλύτερο για το δήμο μας”, είπε ο δήμαρχος κι εκτίμησε πως ο δρόμος θα ωφελήσει και τη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους, καθώς ετοιμάζεται η παράκαμψη Νεοχωρίου. “Ολες οι περιοχές του δήμου θα ωφεληθούν”, επεσήμανε και παρατήρησε: “Επειδή η Πύλος είναι στην άκρη, γι’ αυτό πιέζουν περισσότερο. Είμαστε υπέρ ενός δρόμου, θα ζητήσουμε και κάποιες βελτιώσεις για διασύνδεση της παραλιακής περιοχής με την ενδοχώρα”.

Ο δήμαρχος απέρριψε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, προσθέτοντας πως “έχω ενημερώσει, έχω δείξει το σχέδιο σε μηχανικούς. Είναι θέμα όλων, όχι 2 - 3 τεχνοκρατών”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Κοντοθανάσης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για Δάφνη, Δάρα, Δροσιά, σύμφωνα με το σχέδιο του νέου δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Γ.Σ.