Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 19:28

Ερωτηματικά για την απόφαση για δακοκτονία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Ερωτηματικά για την απόφαση για δακοκτονία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που αναρτήθηκε χθες στη “Διαύγεια” σχετικά με τη δακοκτονία του 2020.

Οπως αναφέρεται, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου πάρθηκε απόφαση για τον τρόπο δακοκτονίας στις τοπικές κοινότητες του δήμου σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων. Πάντως με βάση και την επιστολή του τοπικού συνδυασμού «Ανυπότακτα Φιλιατρά» το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών πήρε απόφαση στις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούμενο απόφαση των τοπικών συμβουλίων έχει αποφασίσει και για τα Φιλιατρά από τις 20 Δεκεμβρίου. Πάνω σε αυτό σίγουρα χρειάζεται μια εξήγηση.

Να σημειώσουμε ότι χαρακτηριστικά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται: «Εισάγοντας το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος, είπε: Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Τριφυλίας με το αριθ.72716/329098/04-12-2019 έγγραφό της ζήτησε από το Δ.Σ. να αποφανθεί για τον τρόπο καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2020. Η γραμματεία του δήμου κοινοποίησε το πιο πάνω έγγραφο σε όλα τα τοπικά συμβούλια και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ζητώντας να ληφθούν σχετικές αποφάσεις τους για το εν λόγω θέμα, προκειμένου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν τούτου προτείνω να εγκρίνουμε τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων όπως αυτές προτείνουν, αφού τα τοπικά συμβούλια είναι τα πλέον αρμόδια να εισηγηθούν το θέμα».

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση μη δολωματικός ψεκασμός αποφασίστηκε για τις εξής Τοπικές Κοινότητες: Αυλώνας, Σιδηρόκαστρο, Καλίτσαινα, Πλατάνια, Γαργαλιάνοι, Βάλτα, Λεύκη, Μαραθόπολη, Μουζάκι, Πύργος, Φλόκα, Βρύσες, Περδικονέρι, Μύρο, Φιλιατρά, Χριστιανούπολη, Μάλη, Πλάτη. Σε όλες τις υπόλοιπες θα γίνει δολωματικός ψεκασμός από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER