Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 08:09

Υπογραφή συμβάσεων για 3 έργα στο Δήμο Μεσσήνης

Υπογραφή συμβάσεων για 3 έργα στο Δήμο Μεσσήνης

 

Την υλοποίηση 3 έργων για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τοπικές κοινότητες προωθεί ο Δήμος Μεσσήνης.

Ειδικότερα, αναμένεται να κατασκευαστεί δίκτυο ομβρίων υδάτων με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των κοινοτήτων, να αποκατασταθούν ζημιές στις οδικές υποδομές της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου, καθώς και να γίνουν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε τοπικές κοινότητες.

Χθες υπογράφηκαν από το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τους αναδόχους οι συμβάσεις των συγκεκριμένων έργων, τα οποία είναι:

1) Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για αντιπλημμυρική προστασία τοπικών κοινοτήτων, προϋπολογισμού 1.310.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από τη ΣΑΕ 572 του ΠΔΕ και ανάδοχος είναι ο Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση 56,62% και σύμβαση κατασκευής έργου 570.460,23 ευρώ. Αφορά μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου.

2) Αποκατάσταση ζημιών στις οδικές υποδομές με τα συνοδά υδραυλικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ και ανάδοχος είναι ο Γιάννης Αργυράκης με έκπτωση 55,39% και σύμβαση έργου 227.261,42 ευρώ.

3) Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στις Τοπικές Κοινότητες Βελίκας, Ανάληψης, Καρτερολίου και οικισμού Ριζόμυλου της Τ.Κ. Καρποφόρας, προϋπολογισμού 352.000 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία Γιάννης Τσούσης - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 48,54% και σύμβαση κατασκευής έργου 182.424,86 ευρώ.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι “πρόκειται για έργα ουσίας που θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών, θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής”.