Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 07:46

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Μπακούρου με Λεβεντάκη - Αναλαμβάνει άμισθος αντιδήμαρχος

Γράφτηκε από τον
Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Μπακούρου με Λεβεντάκη - Αναλαμβάνει άμισθος αντιδήμαρχος

 

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο ορισμός του Σωτήρη Μπακούρου ως αντιδημάρχου στο Δήμο Τριφυλίας και η συνεργασία της παράταξής του "Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία" με αυτή του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.

Ο κ. Μπακούρος ορίζεται αμισθί αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα καθήκοντά του μέχρι τώρα τα είχε ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει την καθαριότητα και την καθημερινότητα.

Ετσι επιβεβαιώνεται πλήρως η «Ε», τόσο για την πρόταση που είχε γίνει στον κ. Μπακούρο από την περασμένη εβδομάδα όσο και για τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει.

Στην ανακοίνωση του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη που αναρτήθηκε στην σελίδα του συνδυασμού του «Ανοδος» στο Facebook τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, αναφέρεται:

«Μετά τη γενομένη συνάντησή μου με τον επικεφαλής της παράταξης "Επόμενη Μέρα για την Τριφυλία", κύριο Σωτήρη Μπακούρο, είμαι πλέον πεπεισμένος για το υγιές κλίμα συνεργασίας, που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατόπιν, λοιπόν, ωρίμου σκέψεως, καταλήξαμε σε μια συμφωνία συμπόρευσης, με κοινό μας στόχο την εξέλιξη, ανάπτυξη και ένα ευοίωνο μέλλον για την Τριφυλία.

Θεωρώ τη συναίνεση και τη συνεργασία κομβικής σημασίας, για να προχωρήσουμε μπροστά.

Χρέος μας, να παράξουμε ουσιαστικό έργο, για το μέλλον αυτού του τόπου, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δε μας αγγίζουν.

Ετσι, ο κ. Σωτήρης Μπακούρος αναλαμβάνει, αμισθί, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο κύριος Αλέξανδρος Κουτρουμπής.

Ο κ. Κουτρουμπής αναλαμβάνει πλέον τη θέση του αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Καθαριότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπακούρο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

 

Αγώνας για την επόμενη ημέρα

«Τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση είναι ίδια για όλους τους δημότες. Δεν έχουν χρώμα κομματικό. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους» σημειώνει ο νέος αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος. Τονίζει πως θέλει να συνδράμει στην ορατή προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας και το νοικοκύρεμα του δήμου. Επίσης αναφέρει ότι πέρα από τις θετικές απόψεις στο να αναλάβει αντιδημαρχία, υπήρχαν και αντίθετες τις οποίες και σέβεται.

Αναλυτικά ο κ. Μπακούρος αναφέρει:

«Αναλαμβάνοντας καθήκοντα άμισθου αντιδημάρχου του Δήμου Τριφυλίας, θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, κύριο Γιώργο Λεβεντάκη για την τιμητική στο πρόσωπό μου πρόταση.

Στην αποδοχή αυτής της πρότασης με οδήγησε η αγάπη μου για την Τριφυλία και η σύμφωνη γνώμη της συναδέλφου μου στο Δ.Σ., κυρίας Παναγοπούλου Μαρίας.

Στους λίγους μήνες της ανάληψης καθηκόντων του νέου Δημάρχου, είναι ορατή η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και του νοικοκυρέματος του Δήμου Τριφυλίας.

Σε αυτή την προσπάθεια έκρινα πως πρέπει να συνδράμω (με την μικρή μου εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση) έμπρακτα. Ισως κάποιοι θεωρήσουν πως η βοήθεια αυτή θα μπορούσε να δοθεί και από τα Δ.Σ., χωρίς θέση αντιδημάρχου. Δυστυχώς όμως, στα 22 χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο είδα πως είναι δύσκολο να γίνει πράξη.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την πρόταση του κυρίου δημάρχου έως στην τελική μου απόφαση, συναντήθηκα με αρκετούς συνεργάτες και συμπολίτες του δήμου μας. Οι περισσότεροι ήταν θετικοί και έντονα πιεστικοί για την ανάληψη της αντιδημαρχίας. Υπήρξαν βέβαια και απόψεις αντίθετες, τις οποίες σέβομαι.

Ολοι μαζί δώσαμε έναν αγώνα για την Επόμενη Μέρα στην Τριφυλία! Τους ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά και τους διαβεβαιώνω πως οι αρχές και θέσεις του συνδυασμού μας παραμένουν οι ίδιες.

Στην προσπάθειά μου αυτή θέλω να φανώ αντάξιος της πρότασης του δημάρχου και να προσφέρω με τις δυνάμεις μου για την ανάπτυξη του δήμου μας. Το χρωστάμε στους δημότες, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε κομματική προέλευση. Οπως είχα αναφέρει και προεκλογικά στην διακήρυξη του συνδυασμού μας: Τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση είναι ίδια για όλους τους δημότες. Δεν έχουν χρώμα κομματικό. Είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER