Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:13

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις απολύσεις στο Ασυλο Ανιάτων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις απολύσεις στο Ασυλο Ανιάτων

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», για το θέμα της απόλυσης των 5 εργαζομένων - συνδικαλιστών από το Ασυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», ζητώντας να μάθει τη σχέση του δήμου με τις απολύσεις.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το θέμα της απόλυσης των 5 εργαζομένων συνδικαλιστών από το Ασυλο Ανιάτων έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου. Οπως μας κατήγγειλαν, υπάρχει άμεση σχέση και ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας με τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών από το Ασυλο Ανιάτων. Συγκεκριμένα, στον εσωτερικό κανονισμό του παραπάνω ιδρύματος που έχει εγκριθεί στις 19 Μαρτίου του 2019, ο Δήμος Καλαμάτας διορίζει τα 2 από τα 5 μέλη του Δ.Σ. του συγκεκριμένου ιδρύματος. Τα άλλα 3 μέλη είναι ο εκάστοτε μητροπολίτης Μεσσηνίας (θέση προέδρου) και άλλα 2 μέλη που διορίζονται από τον Σύλλογο Προστασίας Απόρων Ανιάτων "Η Στέγη της Εκκλησίας"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητεί να γνωστοποιηθούν τα εξής: «1) Με ποια απόφαση διορίστηκαν και ποια είναι τα 2 μέλη του Δ.Σ. από τον Δήμο Καλαμάτας; 2) Τι στάση κράτησαν οι εκπρόσωποι του δήμου κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. που αποφάσισε την απόλυση των 5 συνδικαλιστών; Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για απολύσεις από το ίδρυμα. 3) Ποια άλλη σχέση υπάρχει μεταξύ δήμου και ιδρύματος, οικονομικής ή άλλης φύσεως; 4) Γιατί στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήρθε το θέμα προς συζήτηση, ο δήμαρχος έκανε τον ανήξερο και ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες;».