Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 18:34

Βολές Δριμή σε Λεβεντάκη για βιολογικό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την
Βολές Δριμή σε Λεβεντάκη για βιολογικό Γαργαλιάνων

Παρέμβαση για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, με βολές για τη μέχρι τώρα διαχείριση του έργου από τη σημερινή δημοτική αρχή, κάνει ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «10 αλήθειες για τον βιολογικό των Γαργαλιάνων» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«1. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η δέσμευση του δημάρχου στις 28/1/20, για άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. στην πόλη των Γαργαλιάνων με το θέμα του βιολογικού δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

2. Η διοίκηση Λεβεντάκη-Παναγιωτοπούλου-Ανδρινόπουλου και εσχάτως Μπακούρου είτε από αντιπαλότητα, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα έπαιζαν με τη δημοσιότητα, διατύπωναν ατεκμηρίωτες κατηγορίες, κινδυνολογούσαν και, εν τέλει, παραπλανούσαν τους πολίτες ισχυριζόμενοι ότι η μελέτη είναι ακατάλληλη, ότι κακώς παραλήφθηκε και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο και θα φτιάξουν καινούρια. Το έργο πήγαινε στις καλένδες.

3. Επιχείρησαν (Δ.Σ. 28/1) να ανοίξουν στο δήμο μια πληγή 200-250.000 ευρώ, για νέες μελέτες του έργου με το επιχείρημα πως δήθεν τους το υπέδειξε η ΜΟΔ στην Αθήνα. Τους επεσήμανα αμέσως πως δεν χρειάζονται 200-250.000 ευρώ αλλά με 15-20.000 ευρώ θεραπεύονται τυχόν προβλήματα της μελέτης, η οποία πρέπει να υποβληθεί για χρηματοδότηση. Μου επιτέθηκαν γι’ αυτό. Ό,τι, όμως, τους είπα στο Δ.Σ. στις 28/1, τους το επιβεβαίωσε και η Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων από την Αθήνα με έγγραφό της στις 3/2/2020. Προσγειώθηκαν.

4. Ενδιαφερθήκαμε και παρακολουθούμε την πορεία του έργου. Επισκεφθήκαμε στην Αθήνα τις αρμόδιες υπηρεσίες και ενημερωθήκαμε. Εχουμε εμπειρία και γνώση των διαδικασιών των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σχεδιάσαμε, ολοκληρώσαμε και εντάξαμε διάφορα έργα αλλά και έργο αποχέτευσης και ΒΙΟΚΑ. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα της μελέτης των Γαργαλιάνων είναι κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, λύνονται εύκολα και δεν είναι προαπαιτούμενα για την υποβολή και ένταξη της πρότασης χρηματοδότησης.

5. Τοποθετηθήκαμε υπεύθυνα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, από την αρχή της θητείας, όσο και με δημόσιες ανακοινώσεις. Είμαστε οι μόνοι που ζητήσαμε συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων για το θέμα από τις 23/2/20. Η συνάντηση δεν έγινε και η ευθύνη δεν είναι δική μας. Δεχθήκαμε όμως επίθεση από το δήμαρχο στο Δ.Σ. στις 28/2 γιατί θελήσαμε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με το Κοινοτικό Συμβούλιο! Τι φοβάται ο δήμαρχος; Δυστυχώς, δεν κληθήκαμε στους Γαργαλιάνους στις 6/3/20.

6. Ο πρόχειρος και ανεύθυνος τρόπος, με τον οποίο η τετρακέφαλη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας χειρίστηκε το θέμα των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού των Γαργαλιάνων συνεχώς αποκαλύπτεται και προκαλεί εύλογες απορίες και αντιδράσεις.

7. Υστερα από 6 μήνες αδράνειας και αφού τους κόπηκε η φόρα για νέες πολυδάπανες μελέτες αρχίζουν να κάνουν ό,τι όφειλαν να έχουν κάνει από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα. Να επιμελούνται το φάκελο του έργου.

8. Είναι καιρός, καθώς ο χρόνος τρέχει, να σταματήσουν το θέατρο του παραλόγου. Να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους. Τα σοβαρά έργα απαιτούν δουλειά και χρόνο. Δεν είναι επικοινωνιακή θολούρα.

9. Οι πολίτες των Γαργαλιάνων εύλογα ενδιαφέρονται για ένα έργο που αφορά την πόλη τους και θα καθορίσει τις ζωές τους. Μας κρίνουν όλους.

10. Η μη έγκαιρη υλοποίηση του βιολογικού θα είναι απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της τετρακέφαλης δημοτικής αρχής».


NEWSLETTER