Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 09:42

Ομάδα δράσης για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Ομάδα δράσης για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων στην Τριφυλία

 

Ομάδα δράσης για την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων που πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους δημιούργησε ο Δήμος Τριφυλίας.

Η ομάδα θα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Οποιοι έχουν ανάγκη θα μπορούν να επικοινωνούν και να λαμβάνουν όποια βοήθεια χρειάζονται, χωρίς να μετακινούνται.

Επικεφαλής της ομάδας ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος  Ασημακόπουλος. Στην σχετική ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται:

«Ο Δήμος Τριφυλίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ήδη λάβει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επιπρόσθετα συγκροτεί την “Ομάδα Δράσης Τριφυλίας”, που σκοπό θα έχει την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του, κυρίως αυτών που διαμένουν στις Δημοτικές Κοινότητες του δήμου, ήτοι των ηλικιωμένων και των ατόμων με προβλήματα υγείας, που αυτό το χρονικό διάστημα επιβάλλεται και πρέπει να παραμείνουν στην οικία τους.

Η ομάδα αυτή θα λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο και θα προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζονται τα άτομα αυτά (όπως διανομή προϊόντων, φαρμάκων κ.λπ.), κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, έτσι ώστε να περιορισθούν στο ελάχιστο άσκοπες μετακινήσεις τους, που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Επικεφαλής της “Ομάδας Δράσης Τριφυλίας” ορίζεται ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασημακόπουλος.

Τα τηλέφωνα στα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν οι κατηγορίες αυτές των δημοτών είναι τα ακόλουθα: 6948-718544 (όλο το 24ωρο), 6943-111097 (όλο το 24ωρο), 2761360720 (ώρες γραφείου)».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER