Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 19:41

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου για πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προγράμματος “Φιλόδημος”, χαιρετίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.


Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρει: “Είναι σημαντικό η αυτοδιοίκηση να λαμβάνει κεντρικά τη στήριξη που της αναλογεί, καθώς για μία ακόμα φορά, σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας, αποδεικνύει ότι ο ρόλος της είναι καταλυτικός για τη διατήρηση -μεταξύ άλλων- της κοινωνικής συνοχής. Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι στη χώρα, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους πολίτες. Σήμερα χαιρετίζουμε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί συνέχεια του προγράμματος “Φιλόδημος”, μέσω του οποίου διασφαλίζονται έργα που και ο δήμος μας έχει δρομολογήσει. Επίσης, ως δήμος προετοιμαζόμαστε, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες χρηματοδότησης που μας αναλογούν, διεκδικώντας πόρους απ’ όλους τους τομείς - προτεραιότητες που έχουν τεθεί”.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, ενώ έχει προβλεφθεί δυνατότητα επέκτασης της χρηματοδότησης, σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη απορροφητικότητα.