Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 09:19

Κλειστά χαρτιά για Καλαμάτα – Ριζόμυλος στην χθεσινή διαπαραταξιακή με τηλεδιάσκεψη

Κλειστά χαρτιά για Καλαμάτα – Ριζόμυλος στην χθεσινή διαπαραταξιακή με τηλεδιάσκεψη

 

Καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν η χθεσινή Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας (με τηλεδιάσκεψη) για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βελτίωσης και αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους και δεν παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη μελέτη και το έργο.

Την αναλυτική παρουσίαση της μελέτης, της χάραξης και της μορφής του δρόμου έκανε η γενική διευθύντρια και διευθύντρια Προγραμματισμού Παναγιώτα Κουράκλη, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ ενημέρωσε και για τη μελέτη της παραλιακής χάραξης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι, αν δεν δοθεί παράταση της προθεσμίας διαβούλευσης για να υπάρξει ευρεία και ανοιχτή διαδικασία στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει: Στις 29 Απριλίου συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης (μια μέρα αργότερα αν δεν υπάρχει απαρτία) και στις 4 Μαΐου Δημοτικό Συμβούλιο, με τηλεδιασκέψεις, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα θα γίνει μία ακόμα Διαπαραταξιακή.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Βασιλόπουλος έχει καλέσει το Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Μεσσηνίας και τον σύλλογο των τοπογράφων να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη μελέτη.

Την Κυριακή 26 του μήνα, πρόκειται να ενημερωθούν για τη μελέτη οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής (και της παράταξης της Ελένης Αλειφέρη).

Σε δήλωσή του στην “Ε” ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι έχει διαμορφώσει άποψη για τη μελέτη και για το έργο και θα την παρουσιάσει πριν την Επιτροπή Διαβούλευσης. Εξέφρασε την ελπίδα “να πάρει αναβολή για να το συζητήσουμε ανοιχτά, με την παρουσία μας στο Συμβούλιο”, αλλά ξεκαθάρισε πως “μη γνωμοδότηση σημαίνει σιωπηρή αποδοχή. Θέλουμε ξεκάθαρα να πάρουμε θέση. Είναι τεράστιο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί με τη δέουσα σοβαρότητα”. Κι επεσήμανε ότι “οποιαδήποτε συζήτηση για τη χάραξη του υφιστάμενου δρόμου δεν ακυρώνει την παραλιακή χάραξη”.

Επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον δήμαρχο για την πρόσκληση της χθεσινής μεσημεριανής συζήτησης που έγινε μόλις λίγες ώρες πριν.