Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 08:13

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Τριφυλία

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Τριφυλία

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού θα λειτουργήσουν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι λαϊκές αγορές και το κυριακάτικο παζάρι Κοπανακίου στην Τριφυλία.

Οι παραγωγοί που μπορούν να συμμετέχουν έχουν ειδοποιηθεί από το δήμο.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα:
α) Απαγορεύεται να συμμετέχουν παραγωγοί και έμποροι από άλλη Περιφέρεια ή που μετακινούνται σε άλλη Περιφέρεια.
β) Δεν επιτρέπεται να πωλούνται γενικά βιομηχανικά είδη όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), χαλιά, αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.
γ) Υποχρεωτικά οι πάγκοι των πωλητών πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ’ ελάχιστο 5 μέτρα.
δ) Υποχρεούνται όλοι οι πωλητές να φέρουν προστατευτική μάσκα και να έχουν στους πάγκους τους αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης για τους ίδιους αλλά και για τους καταναλωτές.
ε) Υποχρεωτικά οι πωλητές να φέρουν μαζί τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Την επιτήρηση της πιστής εφαρμογής των μέτρων έχουν αναλάβει τα Συμβούλια των Κοινοτήτων με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Η παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.