Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 09:22

Εναλλακτική πρόταση Τζαμουράνη για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Εναλλακτική πρόταση Τζαμουράνη για τη χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Ουσιαστικές βελτιώσεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βελτίωσης- αναβάθμισης του υφιστάμενου οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, στο τμήμα της Καλαμάτας, προτείνει ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος”.

Στην τοποθέτησή του ο Β. Τζαμουράνης σημειώνει τη μεγάλη σημασία της παραλιακής χάραξης “ως εξόχως αναπτυξιακού έργου για την επιτάχυνση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Καλαμάτας, αλλά και της περιοχής της Μεσσήνης”. Και επισημαίνει πως “θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης να ξεκινήσουν ανάλογη προετοιμασία και την αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την υλοποίησή του” - “αξιοποιώντας την υπάρχουσα εγκεκριμένη και αδειοδοτημένη μελέτη με τις απαραίτητες προσαρμογές της στις νέες ανάγκες (μικρότερη διατομή, ηπιότερα χαρακτηριστικά στην υψομετρία κτλ)”.

Ο Β. Τζαμουράνης παρατηρεί πως “ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο του νομού, η σύνδεση της Καλαμάτας με τον Ριζόμυλο και την Πύλο μ’ έναν σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλή δρόμο, απασχολεί τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινωνία και την Μεσσηνία ολόκληρη” και αναφέρεται στις μελέτες των δύο επιλογών. Αφού παρουσιάζει ορισμένα σοβαρά μειονεκτήματα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αναλυτικά παρατηρεί:

“Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ της πρότασης βελτίωσης της Ε.Ο «Καλαμάτα - Ριζόμυλος», προτείνω ορισμένες ουσιαστικές βελτιώσεις στο τμήμα της Καλαμάτας που είναι:

Α) Η χάραξη να μη διέρχεται μέσα από το σχέδιο Ασπροχώματος, αλλά να ακολουθήσει τη διαδρομή που αναφέρεται «ως μελλοντική χάραξη» στο Σχέδιο Γενικής Οριζοντιογραφίας της ΜΠΕ, ενώνοντας το νέο δρόμο με τη Νέα Είσοδο λίγο πριν τη σιδηροδρομική γέφυρα (με την λύση αυτή θα έχουμε και λιγότερα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο, αφού η παρεμβολή του  κυκλικού κόμβου που θα κατασκευασθεί θα μειώσει σημαντικά τις ταχύτητες). Η διατομή του νέου δρόμου από κόμβο Αναγνωσταρά και προς Καλαμάτα να γίνει δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση. Να συμπεριληφθεί στη μελέτη ο φωτισμός ολόκληρης της διαδρομής και όχι μόνο στους κυκλικούς κόμβους, όπως αναφέρει η ΜΠΕ.

Οι προτεινόμενες βελτιώσεις είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στο ΓΠΣ Καλαμάτας, δεν επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις στο κόστος του έργου, δημιουργούν συνθήκες καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης του υφιστάμενου με το μελλοντικό οδικό δίκτυο της περιοχής, συντελούν στην  κατασκευή του δρόμου με ενιαία χαρακτηριστικά  σε όλο του το μήκος  που θα τον καταστήσουν  πιο ασφαλή και λειτουργικό.

Β) Η παραλιακή χάραξη από την άλλη για την Καλαμάτα είναι εκτός από σημαντικό συγκοινωνιακό έργο και εξόχως αναπτυξιακό, καθώς η υλοποίηση αυτού του βασικού έργου υποδομής θα αποτελέσει τον καταλύτη για την επιτάχυνση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Καλαμάτας, αλλά και της περιοχής της Μεσσήνης, αφού θα παρέχει  άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλη τη τουριστική ζώνη μέχρι το Ριζόμυλο και θα δώσει υπεραξία σε όλη τη παραθαλάσσια περιοχή, κατά μήκος της οποίας  διέρχεται.

Σύμφωνα με το ΓΠΣ, αυτή η χάραξη διαχωρίζει την προβλεπόμενη περιοχή τουριστικής ανάπτυξης από τη ζώνη υψηλής παραγωγικότητας και με την υλοποίησή της θα δώσει τη δυνατότητα μετατροπής του σημερινού παραλιακού δρόμου Καλαμάτας - Μπούκας σε δρόμο ήπιας τοπικής κυκλοφορίας, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, ενοποιώντας έτσι το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας  συνδέοντας το  λειτουργικά με εκείνο της Μεσσήνης.

Επισημάνουμε βέβαια και κάποιες βασικές αδυναμίες αυτού του σχεδιασμού που είναι ο περιορισμός κατά πολλούς της ζώνης τουριστικής ανάπτυξης στα 500 περίπου μέτρα από την ακτή και η κατασκευή του δρόμου μέσα στην πλημμυρική λεκάνη της περιοχής και σε στάθμη αρκετά πάνω από το φυσικό έδαφος.

Αν τελικά η κυβέρνηση, όπως δείχνουν τα πράγματα, προωθήσει την βόρεια χάραξη για λόγους που σχετίζονται με μικρότερο κόστος κατασκευής, λιγότερες αποζημιώσεις, άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο και τον αυτοκινητόδρομο, λιγότερες αναμενόμενες αντιδράσεις κτλ), ο Δήμος Καλαμάτας θα χάσει την ευκαιρία να αποκτήσει το αναγκαίο έργο υποδομής, για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Καλαμάτας.

Πρέπει, λοιπόν, να δρομολογήσει μόνος του την υλοποίηση αυτού του έργου, μήκους περίπου πέντε-έξι χιλιομέτρων, αξιοποιώντας την υπάρχουσα εγκεκριμένη και αδειοδοτημένη μελέτη με τις απαραίτητες προσαρμογές της στις νέες ανάγκες (μικρότερη διατομή ηπιότερα χαρακτηριστικά στην υψομετρία κτλ). Επειδή πρόκειται  για ένα μεγάλο  έργο σημαντικού κόστους (εκτιμώ της τάξεως των 25 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις) που όμως θα αναπτύξει ολόκληρη την τουριστική ζώνη και των δύο όμορων δήμων, θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης να ξεκινήσουν ανάλογη προετοιμασία και την αναζήτηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την υλοποίησή του.

Πιστεύω ότι αυτό θα είναι ένα δίκαιο αίτημα των δύο δήμων προς την κυβέρνηση και  την Περιφέρεια που πρέπει όλοι να στηρίξουμε, ώστε και το έργο του δρόμου που τόσο ανάγκη έχει ο νομός να ξεκινήσει χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις, αλλά και η ανάπτυξη του  παραλιακού μετώπου να δρομολογηθεί”.


NEWSLETTER