Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 09:39

Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης

 

Ανοιχτή ηλεκτρονική διαβούλευση πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης για τον οδικό άξονα  Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους για την αναπτυξιακή προοπτική του δρόμου Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος, στην ιστοσελίδα του δήμου http://www.messini.gr.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος σημείωσε ότι “πιστοί στις δεσμεύσεις μας ότι μόλις φτάσει στον Δήμο Μεσσήνης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τμήματος Καλαμάτα - Μεσσήνη - Ριζόμυλος του οδικού έργου θα ζητήσουμε τη γνώμη όλων των δημοτών, προσαρμόσαμε αυτή τη διαδικασία ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης. Ετσι, εύκολα ο κάθε πολίτης μπορεί να γράψει τις απόψεις του για τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί να παίξει στο δήμο το εν λόγω τμήμα του οδικού άξονα”.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως είναι άξιο αναφοράς ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Μεσσήνης δίνει βήμα στους δημότες να εκθέσουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά για ένα τόσο σπουδαίο έργο υποδομής, η υλοποίηση του οποίου θα δώσει νέα ώθηση στον δήμο. Επισημαίνεται ότι κατόπιν αιτήματος για παράταση της διαβούλευσης για τη μελέτη περιβαλλοντικών που είχε ζητήσει ο δήμαρχος από το αρμόδιο υπουργείο, η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε εγγράφως σιωπηρή παράταση μέχρι να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα συλλογικά όργανα.

“Οι προτάσεις των δημοτών θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεων της δημοτικής αρχής, στην ανοιχτή διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί με την επάνοδο στην ορθή λειτουργία των συλλογικών οργάνων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.


NEWSLETTER