Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 19:29

Παρακμή με ύβρεις και χαρακτηρισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Παρακμή με ύβρεις και χαρακτηρισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

“Μπουρλότο” στο χθεσινό με τηλεδιάσκεψη Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, έβαλε ο σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης Δημήτρης Κουκούτσης, που χαρακτήρισε το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά πολιτικό απατεώνα.

Η επίθεση με τον υβριστικό χαρακτηρισμό έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον κ. Κουκούτση για την πρόσφατη πολύωρη διακοπή υδροδότησης των πολιτών της Καλαμάτας και ιδιαίτερα για την απρόβλεπτη ζημιά στον Αντικάλαμο, όπου ο αγωγός μεταφοράς νερού Φ600 βρίσκεται δίπλα σε σπίτι.
Η αντιπαράθεση και οι διάλογοι που διαμείφθηκαν, μόνο τιμή δεν περιποιούν και προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την προώθηση ζητημάτων που αφορούν το δήμο και τους πολίτες.
“Ο κ. Φαββατάς αυτός ο πολιτικός απατεώνας”, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και αμέσως ο Δ. Φαββατάς αντέδρασε, ζητώντας “να ανακαλέσει γιατί είναι υπόδικος”. “Είστε αχρείος”, συνέχισε ο Δ. Κουκούτσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης είπε ότι “ύβρεις, βωμολοχίες δεν επιτρέπονται στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Στην αντιπαράθεση που ακολούθησε και στη φασαρία ο Δ. Φαββατάς επέμεινε ότι “δεν μπορούν υπόδικοι να μιλούν έτσι” και ο Δ. Κουκούτσης είπε πως “κτίστηκε σπίτι πάνω στον αγωγό”. Ο Δ. Φαββατάς συνέχισε ότι “είναι ψεύτης, υπόδικος και ντροπή να είναι τέτοιοι άνθρωποι στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Ο πρόεδρος αφαίρεσε το λόγο και από τους δύο.
Αργότερα, ο Δ. Φαββατάς δήλωσε ότι “απαιτώ να ανακαλέσει, εγώ δεν υπήρξα ποτέ εργολάβος, ούτε μηχανικός”.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προέτρεψε “να κατεβάσουμε τους τόνους” και μετά απ’ όλο αυτό το χαμό, απευθυνόμενος στον Δ. Φαββατά -υποβαθμίζοντας την ύβρι του Δ. Κουκούτση - ανέφερε πως “βρέθηκε κάποιος που διακόπτει τους άλλους περισσότερο από σας”.
Ο Δ. Φαββατάς δήλωσε ότι “αν δεν ανακαλέσει, δεν θέλω να διαγραφεί από τα πρακτικά κι επιφυλάσσομαι. Δεν είμαι ούτε εργολάβος, ούτε μηχανικός”. Ο δήμαρχος συμφώνησε “να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αντεγκλήσεις”.
Αδειάζοντάς τον ο Δ. Κουκούτσης απάντησε “αυτά που είπα να μείνουν και να μου κάνει μήνυση, τον είπα πολιτικό απατεώνα”. “Είναι τιμή για να με λέει έτσι ο Κουκούτσης, κύριε δήμαρχε να χαίρεστε το συνεργάτη σας”, ανταπάντησε ο Δ. Φαββατάς.
Πριν λήξει η κατάσταση ντροπής, ο Δ. Κουκούτσης μίλησε για “κομματόσκυλα” και μεταξύ άλλων ανέφερε πως “αν δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα σας ήξερε κανένας. Τον μητροπολίτη τον ευεργέτη του Φαββατέικου”.

Ενταση και για την… κουμπάρα

Νέα ένταση δημιουργήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με τηλεδιάσκεψη, μετά την καταγγελία του συμβούλου του “Πρότυπου Δήμου” Παναγιώτη Χειλά για ανάθεση εργασίας σε κουμπάρα του δημάρχου από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στον ορισμό δικηγόρων για θέματα κληροδοτημάτων. Καταγγελία που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και οδήγησε σε ήπια αντιπαράθεση με τον Βασίλη Τζαμουράνη.
Ειδικότερα, μιλώντας για ζήτημα αξιοκρατίας και διαφάνειας στο δήμο, ο κ. Χειλάς είπε ότι “η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε υποθέσεις στην κουμπάρα του δημάρχου, σύζυγο του κ. Τσερεντζούλια, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του δήμου” και ρώτησε αν ενημερώθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Φανερά ενοχλημένος ο δήμαρχος μίλησε για καταγγελία “από τον συγκεκριμένο τύπο” και παρατήρησε πως οι αναθέσεις έγιναν με εισηγήσεις από τον αντιδήμαρχο και την Οικονομική Υπηρεσία, απαντώντας ότι οι δικηγόροι που επελέγησαν, “εξέφρασαν τη διάθεσή τους να δουλέψουν”. Ανέφερε ότι “ο συγκεκριμένος τύπος διαβάλλει προσωπικότητες και ανθρώπους”, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για συναδέλφους που κάνουν like, εκτιμώντας πως τέτοια πρόσωπα “ρίχνουν λάσπη για να κρύψουν τη βρομιά τους”.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης είπε ότι δεν θα απολογηθεί για κανέναν κι εγκαλώντας τον δήμαρχο παρατήρησε πως χαρακτηρισμό όπως “«αυτός ο τύπος δεν είναι του επιπέδου μας», θα πρέπει να τον αποσύρετε”. Ρώτησε “αν ελέχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που ήταν υποτιμητικό. Ποια είναι τα κριτήρια που ανατέθηκαν τα κληροδοτήματα στους δικηγόρους” και πρόσθεσε “αν είναι απρέπεια να μου το πείτε”.
Απαντώντας ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε: “Δεν είπε ότι ο δήμαρχος έβαλε την κουμπάρα του για δουλειά;”.
Μετά το διάλογο αυτό ακούστηκαν φωνές από 1 – 2 συμβούλους κατά προηγούμενων απόψεων, αναρτήσεων του κ. Χειλά.
Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα χθες στην Οικονομική Επιτροπή τον ορισμό δικηγόρων σε κληροδοτήματα καταψήφισε ο Βασίλης Τζαμουράνης, ενώ ο Βασίλης Κοσμόπουλος ψήφισε λευκό.

Γ.Σ.


NEWSLETTER