Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 19:44

Καλαμάτα: Ο Βασιλόπουλος με επιτροπή για αλλαγές στους δημόσιους χώρους

Καλαμάτα: Ο Βασιλόπουλος με επιτροπή για αλλαγές στους δημόσιους χώρους

Συνάντηση με την ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε, προκειμένου να μελετήσει και να προτείνει αλλαγές για τους δημόσιους χώρους της πόλης, μεταξύ των οποίων πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις οδών, είχε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση προς τον δήμαρχο από την επιτροπή αναμένεται έως τις 10 Ιουνίου.
Η επιτροπή θα υποβάλει εισηγήσεις για: Τον πρόσθετο εξοπλισμό (παγκάκια, καρέκλες, κάδους απορριμμάτων, υπαίθρια όργανα γυμναστικής). Τον εντοπισμό και αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δημόσιων χώρων. Τη δυνατότητα πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης οδών, με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμησης. Την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων. Τον επανέλεγχο παιδικών χαρών.
Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι:
1) Την πεζοδρόμηση δρόμων του κέντρου της πόλης και της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, έστω και με προσωρινή ρύθμιση, για το φετινό καλοκαίρι, έχει προτείνει το Συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμάτας. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω η πεζοδρόμηση της οδού Αριστομένους από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδας (οδός Κροντήρη) έως τη συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου - Φραντζή. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για όλη τη Σιδ. Σταθμού. Επίσης, προτείνει να πεζοδρομηθεί η οδός Ναυαρίνου από την οδό Φαρών μέχρι τη διασταύρωση Ναυαρίνου - Καρακούση (“Horizon Blu”).
2) Το θέμα της δοκιμαστικής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου κατά το φετινό καλοκαίρι, ώστε να συμβάλει και στην επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων, έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους των μειοψηφιών.
3) Υπέρ της άμεσης δραστικής αύξησης του δημόσιου χώρου για περπάτημα, ποδήλατο, άθληση και ψυχαγωγία, έχει ταχθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς για την ανάπτυξη δικτύων πεζών και ποδηλάτων στην περίοδο της πανδημίας, μεταξύ των προτάσεών του είναι η εποχική ή εκ περιτροπής απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικές οδούς (ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές).