Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 22:01

Ζητεί την επέκταση του φυσικού αερίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ζητεί την επέκταση του φυσικού αερίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ζητεί την επέκταση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέχρι την Καλαμάτα, αντιδρώντας στην απόφαση της ΡΑΕ για αποκλεισμό της Περιφέρειας.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να λάβει σχετικό ψήφισμα, όπως πρότεινε στη χθεσινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης και αποδέχθηκε ο δήμαρχος.
“Η Καλαμάτα είναι εκτός από κάθε σχεδιασμό”, παρατήρησε ο κ. Τζαμουράνης και ζήτησε
το Συμβούλιο να λάβει “ψήφισμα που να διατρανώσουμε την απαίτηση η πόλη να συνδεθεί με το φυσικό αέριο”.
Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση ψηφίσματος για το φυσικό αέριο,επισημαίνοντας πως “δεν πρέπει να μείνει εκτός η Καλαμάτα”.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη Ενωμένη” Δημήτρης Κουκούτσης είπε ότι “θα συμφωνήσουμε με το ψήφισμα για το φυσικό αέριο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο”.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε πως “στηρίζουμε την προσπάθεια του περιφερειάρχη” και αφού ενημέρωσε για την ένσταση της Περιφέρειας κατά της απόφασης της ΡΑΕ, παρατήρησε: “Δεν μπορεί η Καλαμάτα και η Πελοπόννησος να μείνουν πίσω. Συντασσόμαστε με την Περιφέρεια να γίνει ψήφισμα”.
Η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη συμφώνησε “να πάρουμε απόφαση για το φυσικό αέριο”, εξηγώντας: “Δεν βλέπω κάτι απολύτως διασφαλισμένο. Θα βοηθήσει την προσπάθεια του περιφερειάρχη”.
Γ.Σ.