Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 13:25

Νέα παράταση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας έως τις 30 Ιουνίου

Γράφτηκε από τον
Νέα παράταση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας έως τις 30 Ιουνίου

Νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στην τελευταία του συνεδρίαση, για το έργο κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη του φάση που αφορά το κτηριακό μέρος και τον περιβάλλοντα χώρο.

Την παράταση καταψήφισαν οι παρατάξεις Μανώλη Μάκαρη και Τόνιας Κουζή, που επιμένουν κατά της χωροθέτησης του θεάτρου δίπλα στο Νέδοντα, ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, η παράταση χρειάζεται, όπως ζήτησε ο ανάδοχος, λόγω της καθυστέρησης στην προμήθεια υλικών και την εκτέλεση των εργασιών, αλλά και στη διαδικασία είσπραξης λογαριασμών από την ανάδοχο εταιρεία, η οποία έχει προκληθεί από τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.
Οι εργασίες που έχουν εκτελεστεί είναι πάνω από το 85% του συνόλου από την υφιστάμενη εργολαβία, ενώ για τη χορήγηση της νέας παράτασης, 5ης κατά σειρά, είχε γνωμοδοτήσει θετικά η Διαχειριστική Αρχή.
Να αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν τα κτηριακά και τον περιβάλλοντα χώρο θα προκηρυχθούν ως δεύτερο υποέργο οι μεταλλικές κερκίδες, η ολοκλήρωση και η παράδοση του θεάτρου 2.000 θεατών, με συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, όπως έχει συμφωνηθεί.
Το ανοιχτό θέατρο, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, κατασκευάζεται δίπλα στο Νέδοντα, στο παλιό φυτώριο του δήμου, στην αρχή της οδού Χρήστου Μαλαπάνη. Το πρώτο υποέργο που ολοκληρώνεται υλοποιείται από την εταιρεία Vasartis Α.Ε. με έκπτωση 53,33%.
Γ.Σ.


NEWSLETTER