Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 17:11

Ενημέρωση Μαρίας Οικονομάκου για προβλήματα Θουρίας

Γράφτηκε από την

Για τα προβλήματα και τα εκκρεμή ζητήματα της Θουρίας ενημερώθηκε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου, σε επίσκεψή της στο χωριό, προχθές Τρίτη. Συνοδευόμενη από το σύμβουλο της παράταξής της Λεωνίδα Λιάππα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Κυριακόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ο πρόεδρος ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Οικονομάκου για τα προβλήματα του χωριού και συγκεκριμένα: Για την παραβατικότητα που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, από το οποίο φαίνεται να απειλείται η περιοχή, καθώς ένα τμήμα του έχει κλείσει από φερτά υλικά. Το γήπεδο της Θουρίας, τους σκουπιδότοπους, την κοινοτική και αγροτική οδοποιία που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, την αξιοποίηση του παλαιού Γυμνασίου Θουρίας, τη διάνοιξη δασικών δρόμων και για το αίτημα για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον ΑΣΟ. Στη συνέχεια μετέβησαν επιτόπου και είδαν από κοντά τα διαχρονικά προβλήματα, που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των δημοτών της Θουρίας.
Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η Μ. Οικονομάκου σημείωσε ότι “σήμερα ο συνδυασμός μας ξεκινά από τη Θουρία σειρά επισκέψεων που θα έχει με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων.
Καταγράφουμε σε συνεργασία με τους προέδρους όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι και θα προσπαθήσουμε να τα φέρουμε στην επιφάνεια για την επίλυσή τους. Ο συνδυασμός μας άλλωστε γι’ αυτό δημιουργήθηκε, για να είναι πάντα δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών μας.
Οσον αφορά στην επίσκεψή μου στη Θουρία, έχω να δηλώσω ότι θα προσπαθήσω να αναδείξω εγώ και οι συνεργάτες μου τα προβλήματα στα οποία έγινα αποδέκτης. Αλλωστε μερικά από αυτά τα έχουμε φέρει ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη μορφή ερωτήσεων, όπως το γήπεδο που έχει μετατραπεί σε βοσκότοπο, καθώς και την αξιοποίηση του εμβληματικού κτηρίου του παλαιού Γυμνασίου της Θουρίας, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάρρευση”.