Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 17:30

Πρόταση Αλευρά για συνεργασία των Τριφύλιων επιστημόνων

Γράφτηκε από την
Πρόταση Αλευρά για συνεργασία των Τριφύλιων επιστημόνων

Πρόταση για συνεργασία των Τριφύλιων επιστημόνων που ασχολούνται με το περιβάλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Παναγιώτης Αλευράς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Μια συνεργασία που στόχο θα έχει την απορρόφηση κονδυλίων για την περιοχή, που θα την βοηθήσουν στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος.
Χαρακτηριστικά ο κ. Αλευράς σημειώνει:
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ήθελα να εστιάσω σε σκέψεις που είχα εκδηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο σε πολύ κόσμο. Διαπιστώνουμε ότι στο Πακέτο Στήριξης η πρώτη προτεραιότητα αφορά το Περιβάλλον (Πράσινη Ανάπτυξη - Κυκλική Οικονομία - Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Εξυπνες πόλεις).
Πολλοί Τριφύλιοι, μερικούς εκ των οποίων γνώρισα προσωπικά, ασχολούνται ακόμα και επαγγελματικά και εκτός Ελλάδος σ' αυτούς τους τομείς. Παρακαλώ και προτρέπω να επικοινωνήσουν μαζί μου όσοι θέλουν να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα και οργανωμένα να βοηθήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, για να απορροφήσουμε κονδύλια που μας αφορούν. Οπως:
Α) Ανακύκλωση τουλάχιστον στερεών αποβλήτων (υπολείμματα θερμοκηπίων, δενδροκομίας, χλωρίδας κ.λπ.).
Β) Να καλυφθούν όλα τα δημοτικά κτήρια με πάνελ.
Γ) Να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες.
Δ) Να γίνει εφαρμογή του προγράμματος "Εξυπνες πόλεις" και όποιες άλλες ιδέες εφαρμόσιμες μπορούν να προταθούν.
Ας μην περιμένουμε τι θα κάνουν οι άλλοι για εμάς, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για όλους, γιατί πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης της Τριφυλίας. Η ιδέα έχει νόημα όταν υλοποιείται».


NEWSLETTER