Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 09:22

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Για μια ακόμα φορά βαριές εκφράσεις και εκατέρωθεν βολές (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

  

Βαριές εκφράσεις, εκατέρωθεν βολές και ένα συμβούλιο... μπάχαλο, ήταν η εικόνα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όπου κυριάρχησε η έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του Αγγελή Κοροβίλα και Παναγιώτη Αλευρά.

Ετσι κι αλλιώς οι αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους, πέρα από τα όρια της πολιτικής, τείνουν να γίνουν μόνιμο φαινόμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Η αναφορά του δημάρχου ότι δεν θέλει να πειράξει και να ενοχλήσει την προσωπικότητα κανενός προκάλεσε την έκρηξη των δύο συμβούλων, έχοντας ακούσει τον δήμαρχο πριν από λίγες ημέρες να χαρακτηρίζει προδότες τους συμβούλους του που έλειπαν από την προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή και αυτούς τους δύο. Από εκεί και πέρα η κατάσταση ξέφυγε τελείως, πήγε σε προσωπικό επίπεδο, με βαριές κουβέντες. Ο πρόεδρος του Σώματος Χαράλαμπος Αυρηλιώνης διέκοψε τη συνεδρίαση, η αντιπαράθεση συνεχίστηκε ακόμη πιο έντονα, και τα πνεύματα ηρέμησαν με τις παρεμβάσεις των πιο ψύχραιμων.

Οταν λίγο αργότερα η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ο κ. Κοροβίλας είχε αποχωρήσει, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Αλευρά για κάποιες από τις κουβέντες που είπε.

Μετά από αυτό το έντονο επεισόδιο, που δείχνει ξεκάθαρα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας, η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε ηπιότερο κλίμα, με τις σημαντικότερες αντιπαραθέσεις να είναι μεταξύ του δημάρχου και των συμβούλων της αντιπολίτευσης Γιάννη Μερκούρη και Δημήτρη Δριμή.

Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης η έντονη ενόχληση που εξέφρασε ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, που πρόσφατα παραιτήθηκε από εντεταλμένος σύμβουλος, για τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση που δεν υπήρξε απαρτία. Ηταν φανερά ενοχλημένος τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τον αντιδήμαρχο και συνεργαζόμενο με την πλειοψηφία Σωτήρη Μπακούρο. Τόνισε ότι δεν δέχεται να τσουβαλιάζονται όλοι οι σύμβουλοι μαζί, και είπε ότι κανένα έργο δεν κινδυνεύει να χαθεί από την απουσία των συμβούλων: Θα μπορούσε να είναι έτοιμο εδώ και έξι μήνες αν ήταν σωστά φτιαγμένος ο φάκελός του. Απευθυνόμενος στον κ. Μπακούρο είπε ότι “δεν θα μιλάτε για στημένα πράγματα” σε ό,τι τον αφορά, ενώ προανήγγειλε και πιο σκληρή στάση από την πλευρά του στη συνέχεια.

Ο κ. Μπακούρος τα έβαλε με τους “σχολιαστές του Facebook” μιλώντας για “γελοία υποκείμενα που γράφουν στο διαδίκτυο διάφορα” και μεταξύ άλλων ότι είναι έμμισθος αντιδήμαρχος, πράγμα που είπε ότι “δεν ισχύει, το γνωρίζουν όλοι” και ζήτησε από το δήμαρχο να το πει και δημόσια.

Παρατηρήσεις για διάφορά ζητήματα έκανε ο Δημήτρης Δριμής πριν αποχωρήσει η παράταξή του από την συνεδρίαση, καθώς όπως είπε το κλίμα είναι βαρύ. Ετσι επισήμανε ότι η τροποποίηση που έγινε στα 600.000 από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αλλαγή χρήσης τους έγινε μια μέρα πριν υποβάλει αίτημα ο δήμος, προτείνοντας αυτά τα χρήματα να πάνε για ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Επίσης είπε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ παραιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από το συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ.

Από τη μείζονα μειοψηφία ο Γιάννης Κατσούλας επισήμανε τον σοβαρό κίνδυνο να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών αρκετά παιδιά και γι’ αυτό ο δήμος θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες σε προσωπικό και υποδομές.

Κ.Μπ.