Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 14:41

Τριφυλία: Ενταση στην Οικονομική Επιτροπή για έργο στο Σιδηρόκαστρο

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Ενταση στην Οικονομική Επιτροπή για έργο στο Σιδηρόκαστρο

 

Εντάσεις σημειώθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στη χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση για την έγκριση του πρακτικού της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για τις εργασίες επισκευής στον ξενώνα Σιδηροκάστρου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν ότι ήδη το έργο έχει εκτελεστεί και εκ των υστέρων έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή η έγκριση του πρακτικού.

Δεν θα συναινέσω σε ενέργειες που δεν είναι νόμιμες, σημείωσε από την μείζονα μειοψηφία ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συζήτησης και λήψης απόφασης πρέπει να διευκρινίσετε τι έχει γίνει με τον ξενώνα. Το εν λόγω έργο έχει ολοκληρωθεί; Μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν έχει εκτελεσθεί; Πρέπει να διαψευσθούν οι καταγγελίες ότι το έργο είναι περαιωμένο. Αν, όντως, ισχύουν οι καταγγελίες αυτές τότε δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουμε στη συζήτηση και πολύ περισσότερο στη λήψη απόφασης. Καταγγέλλω τη διαδικασία και αποχωρώ διότι δεν επιθυμώ να συναινέσω σε ενέργειες που δεν είναι νόμιμες».

Στην ένταση που δημιουργήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Στριμπάκος του καταλόγισε ότι δεν θέλει να γίνει το έργο και δυσκολεύει τα έργα, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Βλάχος απάντησε πως δεν έχει γίνει ολόκληρο το έργο.

Λευκό ψήφισε από την αντιπολίτευση η Σταματία Αλεξοπούλου τονίζοντας πως κλήθηκε στις 26 Ιουνίου ο κ. Χαρδαλιάς να δει το έργο και πιθανόν να το εγκαινιάσει  και η επιτροπή άνοιξε τις προσφορές στις 29 Ιουνίου. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ψηφίζω λευκό, καθώς δεν τηρήθηκε σωστά η διαδικασία και το έργο έχει εκτελεσθεί ήδη. Στις 26-6-2020 είχατε προσκαλέσει τον κ. υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιά, να δει το χώρο και πιθανόν να εγκαινιάσει το κτήριο, το οποίο είχε ήδη ολοκληρωθεί. Στις 29-6-2020 η Επιτροπή Διενέργειας της Διαπραγμάτευσης άνοιξε τις προσφορές και σύνταξε το πρακτικό για να αναθέσει τις εργασίες επισκευής του ξενώνα. Πώς γίνεται αυτό;».

Τελικά με τις ψήφους μόνο των συμβούλων της συμπολίτευσης εγκρίθηκε το πρακτικό που αναφέρει ότι η αποσφράγιση των δύο οικονομικών προσφορών, μια για κάθε ομάδα εργασιών, έγινε στις 29 Ιουνίου.

Να σημειώσουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 40.555 ευρώ και αφορά την επισκευή του ξενώνα που θα φιλοξενήσει το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σιδηρόκαστρο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER