Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 08:46

Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Περιμένουν θετική γνωμοδότηση για ΜΠΕ οι αιρετοί του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα - Ριζόμυλος: Περιμένουν θετική γνωμοδότηση για ΜΠΕ οι αιρετοί του Δήμου Πύλου - Νέστορος

 

 

Να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, περιμένουν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την ερχόμενη Δευτέρα οι αιρετοί του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Καφαντάρης και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης σημειώνουν ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου του δρόμου έως την Πύλο και τη Μεθώνη, τώρα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, καθώς πρόκειται για το πιο σημαντικό έργο.

Σε δηλώσεις τους στην “Ε” τονίζουν:

 

Παναγιώτης Καρβέλας

“Περιμένουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να γνωμοδοτήσει θετικά και να υλοποιηθεί το έργο που έχει δρομολογηθεί, σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η θέση μας είναι δεδομένη, δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από τις αποφάσεις που έχουμε λάβει. Οι βελτιώσεις που ζητούν οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης μπορεί να εξεταστούν στα πλαίσια υλοποίησης του έργου. Για μας είναι το πιο σημαντικό έργο ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Και δεν είναι μόνο η τουριστική ανάπτυξη, είναι και η οδική ασφάλεια, καθώς και η πρόσβαση στην Καλαμάτα και στην Αθήνα. Τις τελευταίες ημέρες είδα δύο αυτοκίνητα εκτός δρόμου στο τμήμα Πύλος - Μεθώνη κι ένα σοβαρό τροχαίο μεταξύ Καζάρμας - Σουληναρίου”.

 

Δημήτρης Καφαντάρης

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πρέπει να εγκρίνει τη συγκεκριμένη μελέτη με τις σχετικές παρατηρήσεις που έχει δικαίωμα να κάνει. Επ’ ουδενί λόγω πισωγύρισμα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Η ιστορία δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ο τόπος δεν μπορεί να περιμένει άλλο, η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Θέλουμε καθαρές αποφάσεις. Δρόμος τώρα”.

 

Ηλίας Κανάκης

“Τη μεγαλύτερη δυναμική για την ανάπτυξη μπορεί να τη δώσει ο δρόμος. Ομως, στην περιοχή μας είναι οξύμωρο, γίνονται επενδύσεις χωρίς να υπάρχει δρόμος. Ημουν παιδί και άκουγα για το δρόμο και γέρασα και δρόμο δεν είδα.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο φοβάμαι τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα της Καλαμάτας που εξυπηρετεί ο κ. Νίκας, γι’ αυτό κι επιμένουν στην παραλιακή χάραξη. Τους φοβίζει η ανάπτυξη που έχουμε στο Δήμο  Πύλου - Νέστορος, αλλά δεν είναι σωστό. Γι’ αυτό Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία έψαχναν αφορμή για να μην αναπτυχθεί η Πυλία. Και το τρένο σταμάτησε στην Κυπαρισσία, ήταν έγκλημα. Οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης λειτουργούν σαν κοινοτάρχες και όχι ως δήμαρχοι. Ο δρόμος έπρεπε να έχει ξεκινήσει από χθες”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER