Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 15:40

Σε ιδιώτη η εφαρμογή των μέτρων στη Ναυαρίνου

Σε ιδιώτη η εφαρμογή των μέτρων στη Ναυαρίνου

 Ιδιώτης θα αναλάβει την καθημερινή εφαρμογή των προσωρινών μέτρων πεζοδρόμησης και μονοδρόμησης της Ναυαρίνου και τον χρωματισμό του ορίου ταχύτητας, με συνολικό ποσό 17.670 ευρώ.

Τη δαπάνη αυτή ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας κατά πλειοψηφία, καθώς καταψήφισε ο σύμβουλος της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι “θα πρέπει ένα συνεργείο να κάνει τη σήμανση, να βάζει εμπόδια και τους κώνους, και όλα αυτά να τα επιτηρεί, γιατί εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να το υποστηρίξουμε”.

Το συνολικό ποσό για την καθημερινή εφαρμογή των μέτρων στη Ναυαρίνου είναι 11.250 ευρώ για 45 ημέρες, 250 ευρώ την ημέρα (8 το βράδυ με 2 το πρωί).

Δηλαδή, 42 ευρώ την ώρα για να μετακινεί κώνους”, σχολίασε ο κ. Ζαφειρόπουλος και καταψήφισε.

Ο κ. Μπασακίδης διευκρίνισε ότι το κοστολόγιο είναι συγκεκριμένο και πως μέσα στα 42 ευρώ είναι η Εφορία, η ασφάλεια και το νυχτερινό.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας παρατήρησε ότι το Σάββατο και την Κυριακή το μεροκάματο είναι προσαυξημένο κατά 100% και κατά 25% το νυχτερινό.

Ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργος Σωφρονάς έθεσε το θέμα των ποδηλάτων που κινούνται στο πεζοδρομημένο τμήμα της Ναυαρίνου και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα παρέμβασης της Δημοτικής Αστυνομίας, για να σταματήσει.

Γ.Σ.