Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:11

Βασιλόπουλος: “Το πολιτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας δεν θα επηρεαστεί από τη λειτουργία του στρατιωτικού”

Γράφτηκε από τον

 

Την εκτίμηση ότι η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας δεν θα επηρεάζεται από τη δημιουργία και λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στις γειτονικές εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ εξέφρασε ο αρχηγός ΓΕΑ στον δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Και ο δήμαρχος έδειξε να ασπάζεται τη συγκεκριμένη άποψη, ενημερώνοντας προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ανέφερε ότι ζήτημα αποτελεί η στάθμευση αεροσκαφών και όχι ο κοινός διάδρομος των δύο αεροδρομίων (πολιτικό και στρατιωτικό).

Είπε ότι υπάρχει κινητικότητα για την εξασφάλιση πόρων, που με τις απαλλοτριώσεις που προχωρούν θα οδηγήσουν σε επέκταση της πίστας και των χώρων εξυπηρέτησης σκαφών.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι έχουμε επιλέξει ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, ενώ ενημερώνοντας για τη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΑ για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων, ανέφερε ότι είναι εξόχως σημαντική η λειτουργία της 120 ΠΕΑ. Εκανε λόγο για την ανάγκη εκσυγχρονισμού της μονάδας και με αεροπλάνα, και για τη δημιουργία του κέντρου πληροφόρησε πως θα παραχωρηθεί με leasing σε ιδιωτική εταιρεία που θα κάνει επενδύσεις σε υποδομές, αεροπλάνα και άλλο εξοπλισμό.

Γ.Σ.