Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:07

Νέος ανάδοχος για το δρόμο Ανω - Κάτω Βέργα

Γράφτηκε από την
Νέος ανάδοχος για το δρόμο Ανω - Κάτω Βέργα

 

 

Νέο οριστικό ανάδοχο για το έργο βελτίωσης της τοπικής οδού Ανω - Κάτω Βέργας, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας (άνω τμήμα), προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, με την ελπίδα επιτέλους να ξεκινήσει, πρόκειται να αναδείξει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, σε σημερινή της συνεδρίαση.

Είναι ο εργολάβος, προσωρινός μειοδότης μέχρι τώρα, Ευστάθιος Τζικάκης με έκπτωση 48,39%.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είχε άλλο ανάδοχο, τον εργολάβο Γιάννη Τσούση με έκπτωση 52,57% και μάλιστα είχε υπογραφεί σύμβαση στις 7 Οκτωβρίου 2019 και θα έπρεπε να είχε τελειώσει στις αρχές του 2020. Παρότι δόθηκε 3μηνη παράταση, έως τις 7 Απριλίου, το έργο δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς αρχικά εκκρεμούσε η μελέτη αναδάσωσης και στη συνέχεια η φυτοτεχνική μελέτη.

Στις αρχές Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, με τηλεδιάσκεψη: α) Την απόφαση διάλυσης της σύμβασης με τον ανάδοχο (Γιάννη Τσούση με έκπτωση 52,57%) με υπαιτιότητα του κυρίου του έργου, δηλαδή του Δήμου Καλαμάτας. β) Τη συνέχιση του έργου και την πρόσκληση στον επόμενο κατά σειρά μειοδότη, τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη με έκπτωση 48,39%, προκειμένου να αναλάβει την υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με την έκπτωση που είχε δώσει.

Να αναφέρουμε ότι το έργο που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αφορά την κατασκευή τμήματος αγροτικής οδού. Πρόκειται για δρόμο συνολικού μήκους περίπου 2.850 μ., από τα οποία τμήμα 400 μέτρων είναι σήμερα τσιμεντοστρωμένο, ενώ θα κατασκευαστεί τμήμα 2.450 μέτρων, το οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ ασφαλτόδρομου (άνω) και τσιμεντόδρομου (κάτω).

Γ.Σ.


NEWSLETTER