Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 17:04

Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με Παιδικά Χωριά SOS

Γράφτηκε από την
Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με Παιδικά Χωριά SOS

Υπογράφηκε χθες στο Δημαρχείο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των Παιδικών Χωριών SOS από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS Αλεξάνδρα Κοντέλλη.

Προηγήθηκε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη, του Γιώργου Πρωτόπαπα γενικού διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, της Αργυρώς Χρηστάκη και της Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου μελών της Ομάδας Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα και της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας Γιώτας Μηλίτση.

Οπως ανακοινώθηκε, το μνημόνιο αφορά στη συνέργεια των συμβαλλομένων φορέων στο πλαίσιο της αποστολής τους και της προσφοράς του κατάλληλου προσωπικού από τη μεριά των Παιδικών Χωριών SOS, με σκοπό την υποστήριξη ευάλωτων παιδιών και οικογενειών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 (οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) και την εκπαίδευση επαγγελματιών του τομέα κοινωνικής προστασίας (π.χ. κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, βρεφονηπιοκόμοι) του Δήμου Καλαμάτας σχετικά με πρωτόκολλα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία από εμπειρογνώμονες επιστήμονες του πεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, η συνέργεια αφορά κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά ζητήματα που σχετίζονται με την πρόληψη και καταπολέμηση του κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού των παιδιών, ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας παιδιών και ενηλίκων, πρόσβαση σε ποιοτικές ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες (συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη), ενόψει της διαχείρισης του μετατραυματικού στρες που προκαλείται λόγω της κρίσης και τέλος την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και “καλών πρακτικών”, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού που ασχολείται επαγγελματικά με το παιδί.


NEWSLETTER