Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 16:11

Ασφαλτόστρωση στο δρόμο Ανω Αρφαρά - Πελεκητό

Γράφτηκε από την

Υπεγράφη χθες από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλο και εκπρόσωπο της εταιρείας “Χαρίτος Γεώργιος του Ιωάννη Ε.Δ.Ε.”, η σύμβαση για το έργο ασφαλτόστρωσης τμήματος οδού Ανω Αρφαρά - Πελεκητό, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Το έργο που θα υλοποιηθεί με έκπτωση 58,27%, αφορά την ολοκλήρωση της αγροτικής οδοποιίας, που εξυπηρετεί τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής κι ενώνει το Πελεκητό με τα Ανω Αρφαρά.
Το μήκος τού προς κατασκευή τμήματος είναι 2.225,72 μέτρα και αποτελεί το υπόλοιπο μέρος του δρόμου Πελεκητό - Ανω Αρφαρά, το οποίο έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και το τμήμα Ανω Αρφαρά - Πολιανή.
Με το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, θα υπάρξει βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, οριζοντιογραφικών και μηκοτομικών, με ταυτόχρονη διαπλάτυνση σε ορισμένα σημεία. Το πλάτος του οδοστρώματος προβλέπεται 4 μέτρα με παράπλευρη επενδεδυμένη τριγωνική τάφρο. Οι εργασίες προβλέπουν χωματουργικά, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 120 ημέρες.