Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 20:44

Μερκούρης για Λεβεντάκη: “Να αποδείξει όσα είπε, αλλιώς θα είναι συκοφάντης”

Γράφτηκε από την
Μερκούρης για Λεβεντάκη: “Να αποδείξει όσα είπε, αλλιώς θα είναι συκοφάντης”

Να αποδείξει όσα του καταλόγισε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί το δήμαρχο Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης, διαφορετικά, τονίζει σε ανακοίνωση, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Αναλυτικά ο κ. Μερκούρης αναφέρει:

“Κύριε δήμαρχε. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου, παρά το γεγονός ότι ήμουν απών, ή μάλλον επειδή ήμουν απών, με κατηγορίες ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, με αποτέλεσμα να με εκθέσετε και να με προσβάλετε.

Με ποια αρμοδιότητα εγώ και με ποια δυνατότητα μπορούσα να επηρεάσω την εταιρεία παραγωγής και διακίνησης σημάτων να καταθέσει προσφυγή; Μήπως σας έχουν πληροφορήσει ότι είμαι μέτοχος ή διευθύνων σύμβουλος;

Μήπως η εταιρεία μού έχει αναθέσει την υπεράσπιση των συμφερόντων της και την εκπροσώπησή της;

Αν ισχυριζόσασταν ότι παρώθησα την εταιρεία να ασκήσει προσφυγή πιέζοντάς σας να υπογράψετε το «εντέλλεσθε», κάποιος και θα σας πίστευε, τώρα κανένας.

Πώς θα μπορούσα εγώ να υποσχεθώ την εξόφληση «μέσω των δικών μου υπαλλήλων». Πώς υποβαθμίζετε την υπηρεσία των δημοτικών υπαλλήλων, λέγοντας πως δήθεν υπακούν στις εντολές της αντιπολίτευσης και συνεπώς δεν ασκούν τα καθήκοντά τους ως οφείλουν. Παραλείπετε δε να αναφέρετε ότι οι υπάλληλοι είναι αναρμόδιοι από 10-07-2019 μετά την άρνηση εξόφλησης για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτή. Θα οδηγούσα την εταιρεία απέναντι στο δήμο και θα σας παρακαλούσα να την εξοφλήσετε;

Σε ποιους απευθύνεστε    όταν εκστομίζετε τέτοιες κατηγορίες ;

Δεν γνωρίζει ο συγκεκριμένος φορέας τις διαδικασίες, όταν χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Θα τον παραπλανούσα εγώ με ψεύτικες υποσχέσεις;

Μήπως κατέβαλα και το παράβολο, για να κατατεθεί η    προσφυγή;

Σας    ενοχλεί γιατί σας ασκώ αντιπολίτευση, αυτό που οφείλω να κάνω. Είμαι υποχρεωμένος από τη θέση αυτή να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του δήμου.

Γιατί ενοχλείσθε από το δικαίωμά μου να παρευρεθώ στην καταμέτρηση των πινακίδων όποτε παραληφθούν;

Εάν έχετε πληρώσει τις τοποθετημένες πινακίδες δεν έχετε από το να το αποδείξετε, με τη διαδικασία που προβλέπεται.

Ξεκίνησε ένας διαγωνισμός προϋπολογισμού εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, για τον οποίο έπρεπε να είχατε εξασφαλίσει προϋποθέσεις συμμετοχής και όχι αποκλεισμού, όπως σας κατηγορεί η προσφεύγουσα εταιρεία. Παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό ένας ενδιαφερόμενος, ο άλλος έμεινε στο δρόμο από βλάβη του αυτοκινήτου; Τι κρίμα!

Ενοχληθήκατε γιατί δημόσια επαίνεσα τα δύο μέλη της επιτροπής εξέτασης της προσφυγής, που γνωμοδότησαν θετικά υπέρ της προσφυγής;

Μήπως τα καθοδήγησα εγώ;

Παρά την προσφυγή, δώσατε εντολή να συνεχιστούν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη έκπτωση του 1,5%! Η αρχή της χρηστής οικονομικής διαχείρισης απαιτούσε την ακύρωση και επανάληψη του διαγωνισμού. Γιατί δεν το πράξατε; Υπήρχε τόση ανάγκη και βιασύνη να κλείσει το θέμα;

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι θα υπερασπίζομαι κάθε ενέργεια που θα αναδεικνύει τέτοιες πρακτικές. Το συμφέρον του δήμου αυτό μου επιτάσσει, αυτό έκανα και θα κάνω και δεν σκοπεύω να πτοηθώ στην άσκηση των αντιπολιτευτικών μου καθηκόντων, επειδή οποιοσδήποτε εκστομίζει σε βάρος μου ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς. Ο υγιής ανταγωνισμός πρέπει να είναι στις υποχρεώσεις και τις προτεραιότητες του δήμου. Η αρχή της οικονομικότητας για προμήθειες και έργα του δήμου, στις υποχρεώσεις μου.

Και δεν απαντάτε στο καίριο ερώτημα που θέτω όλο αυτό το διάστημα: Τελικά η προσφυγή, αν ευοδωθεί, θα ζημιώσει ή θα ωφελήσει το δήμο; Σίγουρα το δεύτερο.

Μήπως τελικά είμαι και εγώ η αιτία για τον ξενώνα Σιδηροκάστρου, το ταρτάν γηπέδου Φιλιατρών, τα λιπαντικά; Αναζητήστε τα αίτια στις δικές σας επιλογές και μην προσπαθείτε να μεταθέσετε ευθύνες σε άλλους.

Μήπως, τελικά, δήμαρχε κάποιοι άλλοι έκαναν προσπάθεια να εξοφληθεί η εταιρεία και να αποσύρει την προσφυγή; Βλέπω διάχυτη την αγωνία για τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Οφείλετε να αποδείξετε τους ισχυρισμούς, διαφορετικά είστε ένας κοινός συκοφάντης».


NEWSLETTER