Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 10:36

"Νόμιμες οι εργασίες στην ΠΟΤΑ Ρωμανού": Λέει ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης

Γράφτηκε από τον
"Νόμιμες οι εργασίες στην ΠΟΤΑ Ρωμανού": Λέει ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης

"Οι εργασίες που γίνονται σε αγροτικό δρόμο στο Ρωμανού, προς την παραλία Μπούκα της περιοχής, από την ΤΕΜΕΣ (ΠΟΤΑ), έχουν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος με απόφαση του 2003". Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, σε ερώτηση της "Ε" για την καταγγελία που έγινε στο δήμο, στο Λιμεναρχείο Πύλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για μπάζωμα του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία Μπούκας στο Ρωμανού.
Ο κ. Καφαντάρης είπε ότι "υπάρχει η απόφαση 101 - πρακτικό 11, στις 27/6/2003 του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστορος, που εγκρίνει την κατάργηση των τμημάτων των αγροτικών δρόμων που βρίσκονται εντός του οριοθετημένου τμήματος ΠΟΤΑ Ρωμανού, στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέστορος, όταν αποκτηθεί το σύνολο των ιδιωτικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός αυτής (ΠΟΤΑ), ως έχει το συνημμένο στην παρούσα απόφαση σχέδιο R - ΟΔ1 με στοιχεία ΕΖΔΓ και ΒΑ". Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται, σύμφωνα με το δήμαρχο, ότι πρέπει "να διευκολύνει ο επιχειρηματίας την οδική πρόσβαση στη θάλασσα διά της συνδέσεως των κεντρικών τμημάτων των δρόμων από αυτούς που καταργούνται και εντός του άκρου των ορίων της ΠΟΤΑ, αφήνοντας δρόμο ίδιο σε διαστάσεις με τους υπάρχοντες".
Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε επίσης ότι έχει προηγηθεί "απόφαση - πρακτικό νούμερο 3 του 2003 του Τοπικού Συμβουλίου Ρωμανού, όπου γνωμοδοτεί θετικά στην κατάργηση των συγκεκριμένων τμημάτων".
Ωστόσο, ο κ. Καφαντάρης παρατήρησε ότι "η Τοπική Κοινότητα Ρωμανού με απόφασή της σήμερα στις 4/1/2013, ομόφωνα ζητά από τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση του εν λόγω αγροτικού δρόμου στην πρότερη κατάσταση". Επεσήμανε, ακόμα, ότι "έκανε αυτοψία το Λιμεναρχείο μετά από δική μου ενημέρωση και παρέμβαση και υπάρχει σήμα του Λιμεναρχείου προς την Κτηματική Υπηρεσία ως αρμόδια να εξετάσει την υπόθεση".
Ο λιμενάρχης Πύλου Αργύρης Σμυρνής, σε ερώτηση της "Ε", είπε ότι μετά από έγγραφη καταγγελία το απόγευμα της Δευτέρας, έγινε αυτοψία στην περιοχή, όπου σε χωράφια της ΠΟΤΑ έφτιαχναν γήπεδο γκολφ και "διαπιστώσαμε πως οι εργασίες γίνονταν σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτογραμμή. Εκτιμούμε ότι εκεί δεν μπορεί να είναι αιγιαλός και παραλία". Πληροφόρησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν εκεί ήταν αγροτικός δρόμος και δημόσια έκταση και διαβίβασε την υπόθεση στο Πολεοδομικό Γραφείο Πύλου και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, που έχουν την αρμοδιότητα.
Γ.Σ.


NEWSLETTER