Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 18:18

Μάκαρης κατά Νίκα για την πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την

Την παρέμβαση - εκβιασμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη χρηματοδότηση του έργου ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, επικρίνει ο Μανώλης Μάκαρης επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”.

Και παρατηρεί πως στόχος είναι η αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαίων της πλατείας να γίνει με χρήματα από τις εκπτώσεις του έργου της ανάπλασης, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία είχε ως στόχο την καταψήφιση του αιτήματος ανάδειξης των αρχαίων της πλατείας Υπαπαντής που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να υπενθυμίσουμε στον κ. Νίκα ότι: Η Καλαμάτα εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη" λόγω πληθυσμού ως η μεγαλύτερη αστική περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνεπώς, είναι αδύνατη η μετακίνηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε άλλη πόλη. Η πρότασή μας είναι να ζητηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τροποποίηση του έργου ανάπλασης της πλατείας της Υπαπαντής, με ένταξη του υποέργου «Αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαίων», που θα χρηματοδοτηθεί από την προσφερόμενη σημαντική έκπτωση του αρχικού έργου.

Είναι βέβαιο ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην πλατεία Υπαπαντής θα απασχολήσει σύντομα και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθεί -νηφάλια και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις- η κρίσιμη απόφαση που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του Δήμου Καλαμάτας”.