Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 08:44

Τριφυλία: Ανανέωση για 5 αντιδημάρχους μια νέα και μια θέση κενή

Γράφτηκε από τον

Σε ανανέωση της θητείας των 5 από τους 7 αντιδημάρχους του προχώρησε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, χωρίς μάλιστα ουσιαστικά να τους αλλάξει και αρμοδιότητες.

Ωστόσο οι διαφοροποιήσεις που έγιναν είναι ο ορισμός της Μαρίας Παναγοπούλου από τον συνεργαζόμενο συνδυασμό «Τριφυλία Επόμενη Μέρα» ως νέας αντιδημάρχου, αλλά και η μη ανανέωση της θητείας του αντιδημάρχου Γιώργου Ασημακόπουλου από το συνδυασμό του δημάρχου.
Η Μαρία Παναγοπούλου ουσιαστικά παίρνει τη θέση της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Χάιδως Παναγιωτοπούλου που το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε την παραίτησή της. Η Μ. Παναγοπούλου προέρχεται από το συνδυασμό του Σωτήρη Μπακούρου που και αυτός παραμένει στη θέση του αντιδημάρχου. Ετσι από τον συγκεκριμένο συνδυασμό και οι δύο σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί έχουν οριστεί αντιδήμαρχοι.
Οσον αφορά τον Γιώργο Ασημακόπουλο του οποίου δεν ανανεώθηκε η θητεία, προέρχεται από τον συνδυασμό του δημάρχου και αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ο δήμαρχος του είχε ζητήσει την παραίτησή του, την οποία και υπέβαλε. Ωστόσο λίγο καιρό αργότερα τον όρισε εκ νέου αντιδήμαρχο. Από ό,τι φάνηκε όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ.
Να σημειώσουμε επίσης ότι για ακόμη μια φορά δεν αξιοποιούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Αγγελής Κοροβίλας, ο οποίος ξεκάθαρα έχει διαφοροποιήσει τη θέση του, αλλά και Παναγιώτης Αλευράς, που οι πληροφορίες ήθελαν να έχει σπάσει ο μεταξύ τους πάγος με το δήμαρχο.
Πληροφορίες πάντως θέλουν τον δήμαρχο να είχε κάνει πρόταση και στον ανεξάρτητο σύμβουλο Γιώργο Τσακανίκα, που όπως φαίνεται δεν έγινε αποδεκτή.
Οι αντιδήμαρχοι, με θητεία μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2021, είναι:
- Αντώνιος Βλάχος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης). Προεδρεύει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας. Ορίζεται μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
- Δημήτριος Στριμπάκος, αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής. Ορίζεται μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
- Αλέξανδρος Κουτρουμπής, αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας και Πρασίνου. Ορίζεται μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής.
- Σωτήρης Μπακούρος, αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης.
- Νικόλαος Φρούσος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού.
- Μαρία Παναγοπούλου, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Κ.Μπ.