Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 16:20

Διαφωνίες Βουγιούκα με Καρβέλα στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την

“Οι πολιτικές μου διαφωνίες επί των αρχών του συνδυασμού και της γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου, όσο και οι νέες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω”, διευκρινίζει σε ανοιχτή επιστολή του ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Πύλου - Νέστορος Θεόδωρος Βουγιούκας, για την άρνησή του να αποδεχθεί την ανανέωση της θητείας του που του πρότεινε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας.

Εκφράζει ότι “πρέπει να γίνουν αρκετά για να αλλάξουν και να ανατραπούν τα «κακώς κείμενα» του δήμου”, προτείνει μια πιο ουσιαστική συνεργασία, συλλογικού και δημοκρατικού διαλόγου και αποφάσεων της δημοτικής παράταξης, καθώς και τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωση της πορείας του δήμου, καθώς και την εξεύρεση κοινού τόπου σε μείζονα θέματα του τόπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στην επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Θεόδωρος Βουγιούκας αναφέρει:
“Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, συνυποψήφιοι και συνοδοιπόροι εκλεγέντες και μη, φίλοι και υπάλληλοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος, κύριε δήμαρχε, συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, διότι ως νέος άνθρωπος ένιωθα την ανάγκη και το καθήκον να προσφέρω στα κοινά του τόπου μας για να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής των δημοτών. Για το σκοπό αυτό έκρινα την στιγμή εκείνη, ότι ο καταλληλότερος δημοτικός συνδυασμός για να επιτευχθούν οι στόχοι, που κατά τη γνώμη μου και την παρότρυνση του αειμνήστου φίλου Π.Θ. Αλεξόπουλου και είχε τα εχέγγυα και τους υποψήφιους για να επιτύχει, ήταν αυτός του Παναγιώτη Καρβέλα. Μπήκα στον αγώνα ενεργά και δυναμικά και αγωνίστηκα μέχρι την επιτυχή εκλογή μας, με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον της παράταξης και τίποτα άλλο εκθέτοντας εαυτόν και οικογένεια στην πολιτική αρένα. Ο βασικός στόχος ήταν η ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης και σε δεύτερη μοίρα η προσωπική μου εκλογή, πράγμα το οποίο επιτεύχθηκε και ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη τιμή. Προσωπικά δεν επιζήτησα την επαγγελματική ή την οικονομική μου αποκατάσταση και την κοινωνική μου καταξίωση ή εν πάση περιπτώσει την προσωπική μου προβολή. Η επαγγελματική σταδιοδρομία, η οικογενειακή εξέλιξη, καθώς και η κοινωνική μου προσφορά έως σήμερα επιβεβαιώνουν των λόγων τα αληθή.
Ο εκλεγείς δήμαρχος μου έκανε την τιμή και με διόρισε αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Πύλου, μεταβιβάζοντάς μου αυξημένες αρμοδιότητες λόγω του ότι η Πύλος είναι η έδρα του δήμου. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν, παρέμειναν ανενεργά μερικώς ή ολικώς δίχως υπαιτιότητα δική μου, εξ ου και η πρώτη προσωπική μου επιστολή από 12-11-2019, με την οποία του ζητούσα να με απαλλάξει από αυτά. Η δε δεύτερη υπεβλήθη την 15-5-2020 με αρ. πρωτ. 6526 έχοντας προσπαθήσει στο ενδιάμεσο να γεφυρώσουμε τις όποιες πολιτικές μας διαφωνίες. Πρόσφατα, και πριν τη λήξη της θητείας μου ως αντιδήμαρχος, όταν μου προτάθηκε η ανανέωση αυτής, αρνήθηκα ευγενικά μιας και τόσο οι πολιτικές μου διαφωνίες επί των αρχών του συνδυασμού και της γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου, όσο και οι νέες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω.
Μετά από ένα χρόνο θητείας νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αρκετά για να αλλάξουν και να ανατραπούν τα “κακώς κείμενα” του δήμου, και τα οποία δυστυχώς χρήζουν άμεσης και αποφασιστικής αντιμετώπισης . Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι έλλειψη πραγματικής βούλησης ή φόβος αντιμετώπισης των κρίσιμων καταστάσεων, αλλά πως οφείλεται στη σωρεία των προβλημάτων οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου που είχε να αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτική αρχή και στην έλλειψη πραγματικής-αριθμητικής πλειοψηφίας. Σε αρκετές βέβαια καταστάσεις τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης έχουν αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργούν επ’ ωφελεία του γενικότερου καλού και αυτό αποτελεί τη βάση της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ο κόσμος εξελίσσεται, η μοναρχία και η ολιγαρχία είναι πολιτεύματα τα οποία πλέον διδάσκονται μόνο σε σχολικά και ακαδημαϊκά εγχειρίδια.
Επιπλέον, θα πρότεινα μια πιο ουσιαστική συνεργασία, συλλογικού και δημοκρατικού διαλόγου και αποφάσεων τόσο της δημοτικής παράταξής μας όσο και του δημάρχου με τους αντιδημάρχους και γενικότερα με όλους τους εκλεγμένους. Νομίζω πως η έλλειψη σωστής οργάνωσης και ισότιμης ανταπόκρισης και επικοινωνίας μου έδωσαν επιπλέον ώθηση, ώστε να μην συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου από τη θέση του αντιδημάρχου και να παραμείνω στη θέση του δημοτικού συμβούλου, για να εκπροσωπώ τους δημότες μας και να διεκδικώ την ικανοποίηση των νομίμων και ευλόγων αιτημάτων τους χωρίς εκπτώσεις. Μια ιδέα για την εφαρμογή της συμμετοχικής δημοκρατίας στην πράξη είναι η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωση της πορείας του δήμου, καθώς και της εξεύρεσης κοινού τόπου σε μείζονα θέματα του τόπου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τέλος θα ήθελα να ενημερώσω πως παραμένω πιστός στις θέσεις και στις απόψεις μου, οι οποίες θεωρώ πως ταυτίζονται με αυτές της πλειονότητας των δημοτών και δεν θα υπαναχωρήσω από τις πολιτικές και ηθικές αρχές που ακολουθώ σε όλη μου τη ζωή με όποιο κόστος.
Κλείνοντας, θα τολμήσω να δώσω στον δήμαρχο μια φιλική συμβουλή: «Δήμαρχε βάλε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο και να είσαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετούς συμπαραστάτες στον ανηφορικό αυτό δρόμο». Το βέβαιο είναι πως θα έχεις τον κόσμο μαζί σου εάν και εφόσον γίνει κατανοητό ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες με αγνές προθέσεις για εξυγίανση του δήμου. Αν...
Εγώ πάντως, σου εύχομαι ειλικρινά να είναι επιτυχής η δημαρχοντία σου. Αλλωστε έχεις ακόμα μια ολόκληρη τριετία για να προσπαθήσεις.
Υ.Γ. 1: Οποια λάθος απόφαση ή παράλειψή μου βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμένα.
Υ.Γ. 2: Τις θερμές ευχαριστίες τόσο στους στενούς μου συνεργάτες Ι. Πετρόπουλο, Β. Χρονόπουλο και Ν. Διαμαντόπουλο όσο και στους υπόλοιπους υπαλλήλους του δήμου, με τους οποίους, με άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, είχα μια εποικοδομητική συνεργασία.
Υ.Γ. 3 : Ευχαριστώ τον δήμαρχο Π.Θ. Καρβέλα για την με Α.Π 14404/17-09-2020 επιστολή έκφρασης ευχαριστιών προς το πρόσωπό μου”.