Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:22

Δήμος Καλαμάτας: Ανασχηματισμό με ανεξάρτητους ετοιμάζει ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Ανασχηματισμό με ανεξάρτητους ετοιμάζει ο Βασιλόπουλος

 

Το επόμενο 10ήμερο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος θα κάνει ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής, για αλλαγές και προσθήκες, “για να παράγουμε καλύτερο έργο και πιο γρήγορα”, όπως επεσήμανε χθες ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, ξεκαθάρισε ότι “με συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, συζητάμε, με συμβούλους που είναι σε συνδυασμό, δεν συζητάμε. Δεν είναι έντιμη συμπεριφορά αυτή”. Ο δήμαρχος είπε ότι “περιμένουμε να ολοκληρωθούν κάποιες εξελίξεις που προέκυψαν” και διευκρίνισε πως “έχει να κάνει καθαρά με το ποια θα είναι η εξέλιξη στο θέμα της κ. Αλειφέρη (της αντιδημάρχου που αναμένεται να τοποθετηθεί διοικήτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας) και τίποτα άλλο”.

Οι δηλώσεις αυτές του δημάρχου αποτελούν ευθεία πρό(σ)κληση στους συμβούλους των μειοψηφιών Ανδρέα Καραγιάννη, Γιάννη Ζαφειρόπουλο και Μαρία Αγγελή, που φέρονται ή και έχουν αποστάσεις από τους συνδυασμούς τους. Με την αποχώρηση της κ. Αλειφέρη από τη θέση της αντιδημάρχου ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω αξιοποίηση των συμβούλων του συνδυασμού της (Αγγελής, Σκοπετέας, Μπαρούνη) και του ανεξαρτητοποιηθέντος (από το συνδυασμό της Οικονομάκου) Παύλου Κλάδη.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως “έχω απευθύνει κάλεσμα τόσες φορές στους συνδυασμούς για συνεργασία που δεν έγινε αποδεκτό. Καθένας κρίνεται και αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο για το συνδυασμό του. Σεβαστό απόλυτα” και παρατήρησε: “Υπήρξαν θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματικά θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει όλοι βήματα μπροστά και πίσω και να βρούμε τη χρυσή τομή. Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος ακόμα είμαι πολύ στενοχωρημένος, που δεν βρήκαμε κοινό βηματισμό και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα”. Ωστόσο, δήλωσε πως έχει αλλάξει στάση στο θέμα της διεύρυνσης, αναφέροντας ότι “στην αρχή της θητείας μου θεωρούσα σημαντικό να γίνει διεύρυνση της δημοτικής αρχής. Πλέον το αντιμετωπίζω διαφορετικά. Η διεύρυνση δεν πρέπει να γίνει γιατί πρέπει, αλλά γιατί αξίζει, γιατί έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά”.

Τέλος, εκτίμησε πως “είναι λογικά τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δέκα συνδυασμοί είμαστε, λογικό είναι να υπάρχουν αντιπαραθέσεις”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER