Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 18:30

Δήμος Μεσσήνης: Αποχή μειοψηφίας από τη διά περιφοράς συνεδρίαση

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Αποχή μειοψηφίας από τη διά περιφοράς συνεδρίαση

Την “απαράδεκτη τακτική” των διά περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης καταγγέλλει η μείζων μειοψηφία, ανακοινώνοντας ότι δεν συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Νίκος Κοτταρίδης επεσήμανε ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του συμβουλίου θέλουν να αποφύγουν τον διάλογο και τον έλεγχο.
Χαρακτηριστικά ο Ν. Κοτταρίδης στη δήλωσή του σημειώνει: “Οπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου οι διά περιφοράς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι από τα υποχρεωτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας που οφείλεται στον Covid-19, αλλά μία από τις δυνατές επιλογές που είναι είτε οι διά ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών είτε μέσω τηλεδιάσκεψης είτε διά περιφοράς. Κατά κανόνα αυτή την εποχή οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων από την Βουλή και τα Περιφερειακά Συμβούλια μέχρι τα Δημοτικά Συμβούλια και τα συνδικαλιστικά όργανα γίνονται διά ζώσης, αφού βέβαια υπάρχουν οι προϋποθέσεις και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με αυτό τον τρόπο γίνονταν μέχρι πρόσφατα και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης στο αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης ή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελευταία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναιτιολόγητα και αυθαίρετα έστειλε προσκλήσεις για συνεδρίαση διά περιφοράς. Στις συνεδριάσεις διά περιφοράς δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης των θεμάτων ούτε δυνατότητα ελέγχου της δημοτικής αρχής. Αυτά τα γνωρίζουν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επομένως στο ερώτημα γιατί κάνουν αυτή την επιλογή, η απάντηση είναι προφανής: Για να αποφύγουν τον διάλογο και τον έλεγχο. Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και δεν συμμετέχουμε στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση”.


NEWSLETTER