Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 21:49

Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης για εργατικό ατύχημα

Γράφτηκε από την
Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης για εργατικό ατύχημα

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα, που συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Μπάρκα της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μεσσήνης Νίκος Χριστοφιλόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις συνθήκες, έπειτα και από την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά: “Kατ’ αρχάς το γεγονός από μόνο του ότι κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα ανθρώπου της οικογένειας της ΔΕΥΑΜ, μας προβληματίζει όλους σε μεγάλο βαθμό και μας θέτει προ των ευθυνών μας. Το ατύχημα συνέβη όταν το συνεργείο που έκανε εργασίες συντήρησης των δεξαμενών, στο Δήμο Μεσσήνης, αυτοβούλως, χρησιμοποίησε ξύλινη αυτοσχέδια σκάλα. Η εν λόγω σκάλα έσπασε και ο εργαζόμενος Λώλος Γιάννης έπεσε από ύψος 2 περίπου μέτρων. Τονίζεται ότι το συνεργείο είχε μαζί του σκάλα από αλουμίνιο, την οποία χρησιμοποιεί για αυτές τις περιπτώσεις. Κατά συνέπεια η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ότι το ατύχημα έγινε “ύστερα από κατάρρευση της ξύλινης διαβρωμένης από τα χρόνια μοναδικής σκάλας που βρισκόταν στον χώρο για να την χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι”, είναι ανακριβής στο σημείο αυτό. Ευτυχώς ο εν λόγω εργαζόμενος είναι καλά στην υγεία του και η επιχείρηση από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του σε ό,τι θα χρειαστεί.
Η επιχείρηση διαθέτει βιβλίο Τεχνικού Ασφαλείας και βιβλίο ατυχημάτων. Επίσης έχει συντάξει γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου. Τέλος διαθέτει στους εργαζομένους όλα τα Μ.Α.Π. και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις εργασίες της επιχείρησης. Εξ αφορμής του εν λόγω ατυχήματος και με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά και των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο Εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά”.


NEWSLETTER