Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:58

Παρέμβαση για επικίνδυνα κτήρια της Μεσσήνης

Παρέμβαση για επικίνδυνα κτήρια της Μεσσήνης

Το σοβαρό ζήτημα της άρσης επικινδυνότητας σε εγκαταλελειμμένα κτήρια του δήμου, με αφορμή το τραγικό γεγονός της απώλειας δύο παιδιών στο φονικό σεισμό της Σάμου, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης.

Ζήτησε την άρση της επικινδυνότητας σε κτήρια στη Μεσσήνη και στα χωριά, επισημαίνοντας ότι ο δήμος έχει Πολεοδομία από το 2017. Παρατήρησε ότι “πρέπει και οι πολίτες ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους” και πρόσθεσε πως “υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Είναι πληγή, υποβαθμίζουν την πόλη”.
Ακόμα, ζήτησε τη διάνοιξη δρόμων, επισημαίνοντας πως “πρέπει όλοι να συμβάλουμε”, ενώ σημείωσε ότι “δεν έχουμε χώρους συνάθροισης του κόσμου σε περίπτωση σεισμού”.
Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την κατεδάφιση επικίνδυνων κτηρίων, και ενώ ενημέρωσε πως “έχουμε κατεδαφίσει 6-7 επικίνδυνα κτήρια, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Καρύδης υπενθύμισε τα γραφειοκρατικά εμπόδια για το επικίνδυνο κτήριο στην είσοδο της πόλης.