Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 17:20

Συνεχής προσπάθεια για την αγροτική οδοποιία του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας στο δήμο απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της Τετάρτης, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κοτταρίδη για προβλήματα στη Μεσσήνη και σε Βελίκα, Αβραμιού και Ανάληψη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαλιάτσος παραδέχτηκε τα προβλήματα στα συγκεκριμένα χωριά, όμως επεσήμανε ότι η κατάσταση στην οποία βρήκαν την αγροτική οδοποιία ήταν χειρότερη από τραγική και η προσπάθεια συνεχίζεται.
Αναλυτικά, ο Ν. Κοτταρίδης ρώτησε να μάθει τι γίνεται με τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων και παρατήρησε πως υπάρχουν παράπονα από κόσμο στα 3 χωριά και στη Μεσσήνη.
Ο αντιδήμαρχος Δ. Γαλιάτσος απάντησε ότι “συνεχίζουμε την παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία. Πραγματικά δεν έχουν δουλευτεί Βελίκα, Αβραμιού, Ανάληψη. Η κατάσταση που βρήκαμε ήταν όχι μόνο τραγική, δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω”. Ενημέρωσε πως “θα κάνουμε τον απολογισμό στο Συμβούλιο και θα ενημερωθείτε πλήρως για τις μέρες εργασίες, για τα μηχανήματα που εργάστηκαν, για όλα”. Κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι “με τη βοήθεια που θα έχουμε, θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις για τα 3 χωριά, θα βελτιώσουμε την κατάσταση, αλλά όχι όπως πρέπει”.
Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι “γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, και μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και με δικά μας μηχανήματα και με μικρές εργολαβίες”. Σημείωσε ότι “υπάρχουν σημεία που θέλουν παρέμβαση κάθε χρόνο. Θα γίνει προσπάθεια για όλα τα χωριά μέσα από το «Αντώνης Τρίτσης», για να προσφέρουμε στα χωριά μας αυτό που έχουν ανάγκη”.
Στη δευτερολογία του ο Ν. Κοτταρίδης ευχήθηκε “να σας πάει ο καιρός πρίμα και να μη σας τύχει ό,τι μας έτυχε το 2016 και αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε την αγροτική οδοποιία από την αρχή”.
Ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης εξέφρασε τη χαρά του που θα έρθει θέμα στο Συμβούλιο για την αγροτική οδοποιία.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Καρύδης υπενθύμισε ότι “μας έτυχαν δύο κατακλυσμοί το 2016 και το 2018” και ο συνάδελφός του Τάσος Τσερπές ανέφερε πως “δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία”.
Γ.Σ.

(φωτο αρχείου)