Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 10:59

Ο Νίκας στην κοπή πίτας του Σωματείου: "Συνεργάτες και συνοδοιπόροι οι υπάλληλοι του δήμου"

Ο Νίκας στην κοπή πίτας του Σωματείου: "Συνεργάτες και συνοδοιπόροι οι υπάλληλοι του δήμου"

Την πίτα τους έκοψαν χθες το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι εργαζόμενοι στον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αγώνα για την ανάκτηση των κεκτημένων κάλεσε ο πρόεδρος του Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης, καλώντας σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο.

Ως «συνεργάτες» και «συνοδοιπόρους» χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι κοινός σκοπός των αιρετών και του προσωπικού του δήμου δεν είναι άλλος παρά η υπηρέτηση του λαού του δήμου.

Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε όμως ότι παρά τη μείωση που έχει επέλθει στο εισόδημα του δήμου -60% σε σχέση με το 2009, όπως είπε- η δημοτική αρχή επιδιώκει πρώτιστα να διασφαλίσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο θα έχουν συμπαραστάτη τη δημοτική αρχή -και το σύνολο των αιρετών- στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στην στελεχιακή αποψίλωση που πλήττει τους ΟΤΑ μέσα από διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη διαθεσιμότητα μέρους του προσωπικού, ενώ -για μία ακόμα φορά- χαρακτήρισε λανθασμένο το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόστηκε με τον «Καλλικράτη».

Ακολούθησε -παρουσία πολλών υπαλλήλων και αιρετών, από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου- η κοπή της πίτας η οποία περιείχε 6 «φλουριά», οι τυχεροί των οποίων ήταν οι Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ιουλία Χρονοπούλου και Παρασκευή Προζυμά (από 50 ευρώ στον καθένα, προσφορά του σωματείου) και οι Βασιλική Φωτάκη, Νικήτας Μπαρούνης και Χαρίκλεια Δικαίου (τριήμερη άδεια στον καθένα, προσφορά του δημάρχου).