Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 17:41

Διαπαραταξιακή Επιτροπή για αντιπλημμυρικό και “Καλαμάτα 2021”

Διαπαραταξιακή Επιτροπή για αντιπλημμυρικό και “Καλαμάτα 2021”


Διαπαραταξιακή επιτροπή έχει συγκαλέσει για αύριο Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με θέμα τις εκδηλώσεις “Καλαμάτα 2021” και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος κατέθεσε την πρόταση "Καλαμάτα 2021 η επανάστασή μου" στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” και έκανε αναλυτική παρουσίαση της πρότασης αυτής στον Αθανάσιο Κανταρτζή, γενικό διευθυντή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, και τον Ιωάννη Τρίγκα από το Τμήμα Συντονισμού με ΟΤΑ και φορείς.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος αναφορικά με το αντιπλημμυρικό έκανε λόγο για το πιο μεγάλο έργο στην Καλαμάτα μετά τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο, και είπε πως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενημέρωσε ότι είναι έργο 79 εκ. ευρώ που θα υλοποιηθεί με γρήγορες διαδικασίες και επανέλαβε πως: Μέσω σήραγγας τα νερά από 3 ρέματα (Βαθιά Λαγκάδα στην Αγία Τριάδα, Ελαφογκρέμι και λαγκάδα Λεΐκων) θα οδηγούνται στο Νέδοντα, όπως και από το Καλαμίτσι, ενώ από το Πολιτέικο θα πηγαίνουν στο ρέμα Κερεζένια. Στο Νέδοντα θα φτιαχτούν λεκάνες συγκράτησης φερτών υλικών, θα γίνει διαπλάτυνση από τις εκβολές έως τη Μακεδονίας, εκβάθυνση στο υπόλοιπο τμήμα και στο σκεπασμένο από Κιλκίς έως 23ης Μαρτίου που είναι το πιο προβληματικό και πιο επικίνδυνο, καθαίρεση, ανακατασκευή και αποκατάσταση.
Είπε, ακόμα, και για τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στην περιοχή του Πηδήματος, που θα γίνουν σε επόμενη φάση.
Γ.Σ.