Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:57

Ανασυγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ανασυγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Την ανασυγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.


Να σημειώσουμε ότι στο Συμβούλιο της 6ης Νοεμβρίου, με τον ίδιο τρόπο, κατά την 3ωρη και πλέον συζήτηση του θέματος για τον καθορισμό δράσεων αντιμετώπισης της παραβατικότητας, που επικεντρώθηκε στην παραβατικότητα των Ρομά, αποφασίστηκε στην ερχόμενη συνεδρίαση: Να κωδικοποιηθούν και να ψηφιστούν οι πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν και αφορούσαν και την πρόληψη και την καταστολή. Και να επανασυγκροτηθεί το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του δήμου στην κατεύθυνση της συμμετοχής κυρίως ειδικών κι εκπροσώπων αρμοδίων φορέων και μόνο 2 δημοτικών συμβούλων.
Την πρόταση για τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, στην οποία αντέδρασαν εκπρόσωποι παρατάξεων των μειοψηφιών, είχε κάνει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος που κλείνοντας τη συζήτηση, είχε ζητήσει: “Να ξεκαθαρίσει το ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως η Πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα. Να επανασχεδιάσουμε τη σύνθεση του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας. Να μετέχουν μόνο δύο σύμβουλοι, 1 της πλειοψηφίας και 1 της μειοψηφίας και να συμμετάσχουν ειδικοί κι εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων”.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 3 Φεβρουαρίου φέτος, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε εγκρίνει τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας στο δήμο, αποτελούμενου από 11 μέλη, μετά των αναπληρωτών τους, με τη θητεία του να είναι για 3 χρόνια, και συγκεκριμένα από: Πέντε δημοτικούς συμβούλους ή δημότες με εμπειρία σε θέματα πρόληψης της παραβατικότητας (3 προτεινόμενους από τη δημοτική αρχή και 2 από τις λοιπές παρατάξεις), εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, έναν εφέτη δικαστή από το Εφετείο Καλαμάτας κι εκπροσώπους του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Είχε ορίσει μέλη στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο, Φάβα, Μαρία Μπαρούνη, Γιάννη Ζαφειρόπουλο, Σταμάτη Μπεχράκη και Γιάννη Χριστόπουλο, με αναπληρωτές τους προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Αριος Γρηγόρη Κωστόπουλο, Αρφαρών Αριστοτέλη Ματθαίο, Θουρίας Κώστα Κυριακόπουλο, Μικρομάνης Χάρη Κουτσουρόπουλο και Πλατέος Σπύρο Μαρούλη.
Το Συμβούλιο αυτό δεν συνεδρίασε καμία φορά.
Γ.Σ.