Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 13:50

Καμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Καμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Τριφυλίας

Καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου και δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου, προτείνει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε σχέση με τις μεταβολές για τη νέα σχολική χρονιά.


Στη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Παιδείας Νίκου Φεούσου επισημάνθηκε:
«Για τον Δήμο Τριφυλίας, τόσο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν προτείνεται καμία μεταβολή.
Προτείνω να συμφωνήσουμε με την πρόταση για καμία σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή-συγχώνευση, υποβιβασμός-κατάργηση ή μετατροπή σχολικών μονάδων) για το σχολικό έτος 2021-2022 για τις Σχολικές
Μονάδες Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Όσον αφορά τη Β/θμια Εκπαίδευση, την επαναλειτουργία του Γυμνασίου ΤΚ Κοπανακίου διότι υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών που μετακινούνται από την ΔΕ Αετού στο Γυμνάσιο Δωρίου, που δικαιολογεί την επαναλειτουργία του, δεδομένου ότι υπάρχει και διδακτήριο.
Την ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου στον δήμο μας ως έχουμε αιτηθεί και με το αριθ.16117/06-11-2018 έγγραφό μας προς την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που έχει ως κάτωθι:
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε στα δημοτικά σχολεία του δήμου, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, από τους μαθητές της Στ’ Τάξης, μετά την αποφοίτησή τους από το δημοτικό σχολείο, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε Μουσικό Γυμνάσιο. Το ενδιαφέρον για μουσική παιδεία και σπουδές ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο δήμο λειτουργούν τρεις Φιλαρμονικές, επομένως δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική. Μουσικό Γυμνάσιο, δυστυχώς, λειτουργεί μόνο στην Καλαμάτα για την κάλυψη των αναγκών του νομού, αυτό όμως, λόγω μεγάλων αποστάσεων, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους μαθητές της περιοχής μας (Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι). Είναι επιτακτική ανάγκη να ιδρυθεί και λειτουργήσει Μουσικό Γυμνάσιο για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Σας ενημερώνουμε επίσης πως ο δήμος διαθέτει κτηριακές εγκαταστάσεις για τη στέγαση και του Μουσικού Γυμνασίου, και προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα».


NEWSLETTER