Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:15

Καλαμάτα: Στο ίδιο ύψος τα δημοτικά τέλη εν μέσω έντασης

Γράφτηκε από τον

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μέσα σε ένταση καθόρισε τα τέλη του 2021 με μειοψηφία (15 υπέρ, 17 κατά, 1 λευκό) -το προβλέπει η νομοθεσία- στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια και με μικρές μειώσεις σε λίγα τέλη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οποιαδήποτε πρόταση για τα δημοτικά τέλη πρέπει να έχει περάσει πρώτα και να έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή. Πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε πρόταση των μειοψηφιών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, δεν πρόκειται ποτέ να φθάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι παρατάξεις των μειοψηφιών ζήτησαν να υπάρξουν πραγματικές μειώσεις, οριζόντιες, 10% στην αρχή και 5% στη συνέχεια, με το δεδομένο ότι θα αυξηθούν τα έσοδα του δήμου από τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων που δηλώθηκαν: 250.000 τ.μ. με έσοδα 500.000 ευρώ το χρόνο.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος δεν το αποδέχθηκε, υποστηρίζοντας ότι με την πρόταση της δημοτικής αρχής, της μοναδικής που κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, ο δήμος αντέχει και πως αν υπάρξουν αλλαγές θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή οι διαδικασίες για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2021, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Οταν επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών επέμειναν, ο αντιδήμαρχος Σαρ. Μαρινάκης αντέδρασε άσχημα, μίλησε για λαϊκίστικη και ρουσφετολογική πολιτική, είπε ότι σε δημοκρατικά και πολιτισμένα κράτη αυτά δεν γίνονται.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αντιδράσεις και φωνές από τις μειοψηφίες. Αργότερα, ο Σαρ. Μαρινάκης ζήτησε συγγνώμη και διευκρίνισε πως δεν μιλούσε για το σύνολο των συμβούλων.

Γ.Σ.