Κάνει γνωστό ότι άσκησε προσφυγή στη 256/2020 απόφαση που όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «προχώρησε σε νέο τιμολόγιο και διαγραφές βεβαιωμένων οφειλών ελαιοτριβείων, χωρίς να αναφέρει πόσα χρήματα διαγράφονται, πόσους και ποιους αφορά η ρύθμιση» όπως και την «επιβολή ετήσιας κατ’ αποκοπή εισφοράς 250.000,00 ευρώ του δήμου προς τη ΔΕΥΑΤ».
Στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας τονίζεται:
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ με την 256/2020 απόφασή του: α) προχώρησε σε νέο τιμολόγιο και διαγραφές βεβαιωμένων οφειλών ελαιοτριβείων, χωρίς να αναφέρει πόσα χρήματα διαγράφονται, πόσους και ποιους αφορά η ρύθμιση, πώς επηρεάζεται ο προϋπολογισμός και ποιά η εφαρμοζόμενη νομοθεσία, πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση για όσους έχουν ήδη πληρώσει περισσότερα ή έχουν χρεωθεί λιγότερα, κλπ.. και β) ψήφισε, ακόμα, την επιβολή ετήσιας κατ` αποκοπή εισφοράς 250.000,00 ευρώ του δήμου προς τη ΔΕΥΑΤ.
Το πρώτο σκέλος της απόφασης εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Μπακούρος και το δεύτερο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Αυρηλιώνης.
Πρόκειται για αυθαίρετη, σκανδαλώδη και αναιτιολόγητη απόφαση στο σύνολό της, που, κατά τη γνώμη μας, υποκρύπτει οικονομική ενίσχυση και δωρεά του δήμου προς τη δημοτική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση η τιμολόγηση πρέπει να γίνεται με τη νόμιμη διαδικασία και όχι “ξεκοφτικά”, με επιβολή ετήσιου χαρατσιού 250.000,00 ευρώ στους δημότες ή χιλιάρικου στα ελαιοτριβεία.
Διαγραφές οφειλών αναιτιολόγητα και ετήσιο χαράτσι αυθαίρετα, δεν συμβαδίζουν.
Η ΔΕΥΑΤ προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες και η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο τόσο για την τιμολόγηση των υπηρεσιών όσο και για τη διαγραφή οφειλών.
Η απόφαση δεν ελήφθη νόμιμα και πάσχει πολλαπλά. Ασκήσαμε ήδη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα ακυρωθεί, όπως συνέβη και με προηγούμενη απόφαση της ΔΕΥΑΤ.
Τα μέλη του συμβουλίου που, ενώ είχαν κώλυμα, εισηγήθηκαν και έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, οφείλουν να διαβάσουν τον κώδικα, να σκεφτούν τις συνέπειες της πράξης τους και να πράξουν τα δέοντα.
Υ.Γ. 1. Όσο ζεις μαθαίνεις. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρώτο με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΥΑΤ μας αποκάλυψε μια νέα και πρωτότυπη κατηγορία διοικητικών ενεργειών. Μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως δεν υπήρξε απόφαση της ΔΕΥΑΤ, αλλά “απόφαση – ερώτηση”! προς την αποκεντρωμένη διοίκηση.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
2. Στη ΔΕΥΑΤ, αντί να παίρνουν αποφάσεις που εκθέτουν τη δημοτική επιχείρηση και τους ίδιους, οφείλουν να σοβαρευτούν.
Τους προτείνουμε ενδεικτικά: Να ενημερώσουν τους δημότες, μέσω των λογαριασμών, για τη δυνατότητα ευπαθών ομάδων και καταναλωτών ειδικών κατηγοριών να επωφεληθούν από τα ειδικά τιμολόγια που προβλέπονται στη νομοθεσία. Να φροντίσουν έγκαιρα να μην επαναληφθεί η καλοκαιρινή τραγωδία των πολυήμερων διακοπών νερού και να καθαριστούν, επιτέλους, οι δεξαμενές και τα δίκτυα ύδρευσης. Να αποδίδουν τακτικά στο δήμο το ανταποδοτικού πολιτιστικό τέλος, που εισπράττουν για λογαριασμό του. Να περιορίσουν τις απευθείας αναθέσεις των 24.800 ευρώ, που στην πλειονότητά τους είναι άχρηστες και επιζήμιες. Να απαντούν στα ζητήματα της καθημερινής διαχείρισης και να σχεδιάζουν σε βάθος χρόνου».
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 19:30
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία: “Φρένο στην αυθαιρεσία και διάλυση της ΔΕΥΑΤ”
«Φρένο στην αυθαιρεσία και διάλυση της ΔΕΥΑΤ» ζητά η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία στο Δήμο Τριφυλίας» με επικεφαλής το Δημήτρη Δριμή.
Κατηγορία
Δήμοι