Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 08:50

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Ο κόσμος στηρίζει καταστήματα και λαϊκή

Γράφτηκε από τον

Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αντέχει στην κρίση κι ο κόσμος στηρίζει και τα καταστήματα και τη λαϊκή, τονίζει στην “Ε” ο πρόεδρος της ΚΑΚ - δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αγγελής.

Ειδικότερα, ο κ. Αγγελής παρατηρεί πως “με τη σωστή διαχείριση που κάνουμε αντέχει η ΚΑΚ. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, στηρίζει την Αγορά. Εχουμε και τα υγειονομικά μας μέτρα που τηρούνται. Πηγαίνει καλά η ΚΑΚ, όπως πήγαινε”.
Εξηγεί ότι “ο κόσμος στηρίζει την Αγορά γιατί έχει ποιοτικά προϊόντα σε ποσότητες, και μάλιστα σε καλές τιμές. Στη λαϊκή της ΚΑΚ ο καταναλωτής βρίσκει τα πάντα και τα καταστήματα αντέχουν στην κρίση”.
Για τις αποφάσεις στήριξης με μειώσεις σε επαγγελματίες και παραγωγούς, ενημερώνει πως “σε καταστήματα που έχουν ΚΑΔ έχουμε μειωμένο ενοίκιο. Εφαρμόζουμε ό,τι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις. Εχουμε κάνει διάφορες μειώσεις στο διάστημα από Μάρτιο έως Οκτώβριο. Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο που έχουμε 50% - 50% στη συμμετοχή των παραγωγών στη λαϊκή, οι παραγωγοί πληρώνουν το μισό. Και αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, θα παρατείνουμε τις αποφάσεις μας”.
Ο πρόεδρος της ΚΑΚ διευκρινίζει ότι “με το 50% οι παραγωγοί εναλλάξ βρίσκονται στη λαϊκή Τετάρτη - Σάββατο ανά εβδομάδα, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι σε όλους”.
Οσον αφορά τις παρεμβάσεις μας ενημερώνει ότι “οι συντηρήσεις και κυρίως οι αναβαθμίσεις που είχαμε προγραμματίσει έχουν μείνει πίσω. Κάνουμε τα απαραίτητα και τα επείγοντα, γιατί έχουμε μείωση στα έσοδά μας. Για να υλοποιήσουμε τις εργασίες που πρέπει, παίρνουμε προσφορές, για να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος”.
Για την περίοδο των γιορτών επιβεβαιώνει ότι “δεν θα γίνουν εκδηλώσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, για να αποφύγουμε το συνωστισμό και να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό”. Και προσθέτει: “Οπου εντοπίζουμε ότι πάει να δημιουργηθεί συνωστισμός, λαμβάνουμε αμέσως μέτρα για να αποφεύγεται”.
Ακόμα, ο κ. Αγγελής υπενθυμίζει ότι “η ελεγχόμενη στάθμευση δεν λειτουργεί στην ΚΑΚ το Σάββατο, όπως δεν λειτουργεί σε όλη την πόλη. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν, όμως απευθύνω παράκληση στους επαγγελματίες της ΚΑΚ να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και να αφήνουν χώρο για τους καταναλωτές”.
Τέλος, με την ευκαιρία ο πρόεδρος της ΚΑΚ θέλει να ευχαριστήσει “το Τμήμα Εμπορίου για τους ελέγχους του και κυρίως τη Δημοτική Αστυνομία που συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία της αγοράς”.

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Την εορταστική περίοδο όλα τα καταστήματα τροφίμων της ΚΑΚ θα ακολουθήσουν τα ωράρια που ισχύουν, ενώ οι αγορές (λαϊκή, δημοτική, βιολογική) θα λειτουργήσουν: Την Τετάρτη 23/12, την Πέμπτη 24/12, την Τετάρτη 30/12 και το Σάββατο 2/1/2021, προκειμένου τα νοικοκυριά να προμηθευτούν τα ποιοτικότερα προϊόντα για το γιορτινό τους τραπέζι στις καλύτερες τιμές.
Γ.Σ.