Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 15:30

O Μάκαρης για ανάθεση έργων σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
O Μάκαρης για ανάθεση έργων σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας

 

Το γεγονός ότι αναθέσεις του Δήμου Καλαμάτας γίνονται σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας επικρίνει ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης.

Αναφέρει πως “το τελευταίο διάστημα παρατηρήσαμε ότι στις ακόλουθες δύο περιπτώσεις η δημοτική αρχή Καλαμάτας προχώρησε σε αναθέσεις -χωρίς διαγωνιστική διαδικασία- σε εταιρείες εκτός Μεσσηνίας” και παρατηρεί:

“Συγκεκριμένα: 1. Για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση (επιχειρησιακός σχεδιασμός) με απόφαση δημάρχου, έγινε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στην Ζήρεια Αχαΐας και ιδρύθηκε προ έτους. 2. Για την μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας έγινε προγραμματική σύμβαση (μέσω Περιφέρειας Πελοποννήσου) με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα στο Δ.Σ. της οποίας συμμετέχουν οι δήμοι Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και όχι ο Δήμος Καλαμάτας.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι τα ακόλουθα: 1. Γιατί δεν προτιμήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον δήμο; 2.Γιατί δεν προτιμήθηκαν αντίστοιχες εταιρείες της Μεσσηνίας παρομοίου αντικειμένου (π.χ. Αναπτυξιακή Μεσσηνίας στην οποία μετέχει ο Δήμος Καλαμάτας); Ειδικά για την ανάπλαση της Μικρής Μαντίνειας η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της τοπικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, αφού ο Δήμος Καλαμάτας δεν μετέχει στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής του Πάρνωνα”.

Ο κ. Μάκαρης εκτιμά ότι “η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Μικρής Μαντίνειας είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και θα πρέπει να γίνει με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας και της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και σαφώς να συμπεριλάβει και την περιοχή έμπροσθεν του κληροδοτήματος Παναγιώταρου που θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα παραθάλασσιο πάρκο αναψυχής”.


NEWSLETTER