Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 21:09

Επιστρέφουν στη δουλειά 14 υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών

Γράφτηκε από τον
Επιστρέφουν στη δουλειά 14 υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών

Στο Δήμο Καλαμάτας -και με το σύνολο των αποδοχών τους- παραμένουν για την ώρα οι 14 υπάλληλοί του, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Αυτό προβλέπει προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο συζητήθηκε -την περασμένη Δευτέρα- η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εν λόγω υπαλλήλων. Το θέμα, ωστόσο, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας -ερωτώμενος χθες σχετικά- εξέφρασε ικανοποίηση κατ’ αρχήν για την απόφαση, σημείωσε όμως στη συνέχεια ότι κατά την εκτίμησή του θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν οι 14 αυτοί υπάλληλοι να εργάζονται στον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οπως είπε, η πιθανότερη κατάληξη είναι να διατεθούν για να καλύψουν -υπαρκτές- ανάγκες στο κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, στο Νοσοκομείο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

«Τουλάχιστον να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί θα είναι ό,τι χειρότερο να υποχρεωθούν να στελεχώσουν υπηρεσίες σε άλλες περιοχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, θυμίζοντας ότι ο δήμος συνέδραμε νομικά τους υπαλλήλους, με την παρουσία του νομικού του Χαράλαμπου Δημητρόπουλου στην προχθεσινή συζήτηση, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER