Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 10:46

Δήμος Καλαμάτας: Αλλες 16 προσλήψεις στα πλαίσια του Covid-19

Γράφτηκε από τον
Δήμος Καλαμάτας: Αλλες 16 προσλήψεις στα πλαίσια του Covid-19

Αλλα 16 άτομα πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας μέχρι τις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις για αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 από τους ΟΤΑ.

Τις προσλήψεις αυτές ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Πρόκειται για: α) Πέντε άτομα στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, 4 εργάτες πρασίνου κι έναν χειριστή σύνθετου σκαπτικού φορτωτικού μηχανήματος (JCB) ειδικότητα 1.3 ταυτόχρονα με χειριστή γεωργικού ελκυστήρα. β) Δύο άτομα Π.Ε ή ΤΕ Νοσηλευτικής. γ) Επτά άτομα ΥΕ καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του δήμου. δ) Δύο άτομα ΥΕ εργάτες νεκροταφείου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, για μια ακόμα φορά, δήλωσε ότι είναι υπέρ των προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών, αλλά διαφώνησε ριζικά με τον τρόπο που γίνονται. Καταψήφισε τις 14 προσλήψεις και ψήφισε θετικά για τις 2 προσλήψεις νοσηλευτών/τριών, που αναμένεται να κληθούν να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, εκτιμώντας πως θα είναι καλό να υποδειχθούν από το Κέντρο Υγείας.
Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, που υπερψήφισε, ζήτησε να μπαίνουν κριτήρια που θα είναι τα ίδια για τις προσλήψεις, και να μην έχουν δικαίωμα διεκδίκησης μονιμοποίησης αυτοί οι προσληφθέντες. Στο αίτημα του κ. Τζαμουράνη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους να προσληφθούν στο δήμο, να μην είναι 1 μέρα, όπως έγινε την τελευταία φορά, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας απάντησε ότι παρά το ασφυκτικό περιθώριο κατατέθηκαν 150 αιτήσεις!
Κατά των προσλήψεων ψήφισε η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας εξήγησε ότι οι 2 εργάτες προσλαμβάνονται στο νεκροταφείο γιατί οι ταφές και οι εκταφές θα γίνονται πλέον από τον δήμο.
Γ.Σ.


NEWSLETTER