Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 10:50

Καλαμάτα: Εγκριση μελέτης για κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εγκριση μελέτης για κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας


Την επικαιροποιημένη μελέτη για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, προϋπολογισμού 831.000 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας σήμερα στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η μελέτη επικαιροποιήθηκε ως προς τις απαιτούμενες δαπάνες για την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ (απόβλητα από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις), προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου αξιοποίησης του κτηρίου στο κεντρικό ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).
Στην εισήγηση επισημαίνεται ότι στόχος των επεμβάσεων “είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, όπου θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κλπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετή πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου στην πόλη”.
Αναφέρεται, επίσης, ότι “αντικείμενο της μελέτης είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 335 τ.μ. που αναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα - ιδιοκτησίας πλέον του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις του Δημοτικού Θεάτρου. Στην πρώτη στάθμη ισογείου προτείνεται η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει το αξιόλογο βεστιάριο του Θεάτρου. Στο ισόγειο θα λειτουργήσει συγχρόνως και το θεατρικό εργαστήριο, με θεατροπαιχνίδια, θεατρικά σεμινάρια, πρόβες και ανάγνωση θεατρικών κειμένων. Θα κατασκευαστούν επίσης τουαλέτες, μία εκ των οποίων θα προορίζεται για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στον όροφο του κτηρίου προτείνονται οι παρακάτω λειτουργίες: Γραφείο για τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή. Δημιουργία χώρου για το αρχείο του Δημοτικού Θεάτρου. Στον α’ όροφο θα εγκατασταθεί το Φροντιστήριο του Θεάτρου. Στον α’ όροφο επίσης διαμορφώνεται χώρος ραφής νέων κοστουμιών και μεταποίησης των υπαρχόντων για τις ανάγκες των θεατρικών παραστάσεων”.


NEWSLETTER