Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 12:29

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις στο Πάρκο Σιδηροδρόμων από το Δήμο Καλαμάτας. Για την πρόοδο των παρεμβάσεων ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψή του στο χώρο ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδικό συνεργάτη - πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στην περιοχή της λίμνης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η δαπεδόστρωση με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Είχε προηγηθεί η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων και οι απαιτούμενες συντηρήσεις εντός της λίμνης.
Στο χώρο του πατινάζ εξελίσσονται οι εργασίες διαμόρφωσης κερκίδων με πέτρα, ενώ θα ακολουθήσει η ανακατασκευή του πατινάζ και η δημιουργία εισόδου για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ακόμα, καθημερινές είναι οι βελτιώσεις σε διάφορα σημεία του πάρκου, με κλαδεύσεις και συντήρηση του πράσινου.
Οσον αφορά τις φθορές που έχουν καταγραφεί σε βαγόνια και αστικό εξοπλισμό, αυτές θα αντιμετωπιστούν με την έναρξη της φύλαξης του χώρου κατά τις βραδινές ώρες από ιδιωτική εταιρεία. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει αποτυπωμένες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ κατασκευάζεται και ο νέος αστικός εξοπλισμός που θα τοποθετηθεί (παγκάκια, καλαθάκια κλπ.).


NEWSLETTER