Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 08:14

Συσκευή φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Νέδοντος

Συσκευή φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Νέδοντος

 

Συσκευή φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και χώρος στάθμευσης μοτοσικλετών πρόκειται να δημιουργηθούν στην οδό Νέδοντος, στην Καλαμάτα.

Χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου ενέκρινε: α) Την εγκατάσταση συσκευής φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων επί της δυτικής πλευράς της οδού Νέδοντος στο ύψος της οδού Ιθώμης (απέναντι από την πλατεία Οθωνος). β) Τη δημιουργία χώρου στάθμευσης μοτοσικλετών μήκους 31,20 μέτρων, μεταξύ της οδού Πολυβίου και του πρατηρίου καυσίμων (τώρα είναι πάρκινγκ αυτοκινήτων) και την προστασία του με χρήση ελαστικών εμποδίων (κολονάκια).

Και για τα δύο θέματα υπήρχε θετική εισήγηση από το Τμήμα Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας, Σήμανσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς παρατήρησε ότι αυτά πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό και ανέφερε πως δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μετακίνηση του σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από το πεζοδρόμιο του 24ου Δημοτικού Σχολείου πιο βόρεια, κοντά στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου Λεωνίδας Λιάππας ζήτησε να αναπληρώνονται οι χαμένες θέσεις πάρκινγκ των αυτοκινήτων.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης απάντησε ότι είναι σε εξέλιξη και θα έρθει προς συζήτηση στην επιτροπή το ΣΒΑΚ, και ότι αυτή είναι η οργανωμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής. Παρατήρησε, ακόμα, ότι πρέπει να διώξουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης.

Γ.Σ.