Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 08:48

Καλαμάτα: Πίεση για τήρηση χρονοδιαγράμματος στην ανάπλαση της Αναγνωσταρά (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μετά το πάθημα με το έργο στην οδό Ιατροπούλου που ξεκίνησε να υλοποιείται με τεράστια λάθη στη μελέτη, στόχος της δημοτικής αρχής είναι όλα τα έργα να αρχίζουν έχοντας λύσει όλα τα προβλήματα που θα προκαλούσαν καθυστερήσεις.

Αυτό επεσήμανε χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, με αφορμή την επικαιροποίηση της οριζοντιογραφίας της μελέτης του έργου ανάπλασης της Αναγνωσταρά. Ανέφερε ότι πιέζουν τον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες μετά το Πάσχα, ώστε με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος το έργο να είναι έτοιμο και να λειτουργεί τα Χριστούγεννα.

Επιβεβαίωσε ότι η αναπλασμένη Αναγνωσταρά θα έχει 30 θέσεις στάθμευσης, υπενθύμισε τις υποσχέσεις του εργολάβου για την τήρηση της προθεσμίας και δήλωσε πως θα πιέζουν και θα είναι πάνω από το έργο.

Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι επικαιροποίηση της οριζοντιογραφίας θα γίνει και για το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα, στη Δυτική Παραλία, για να αντιμετωπιστούν υψομετρικά προβλήματα, ενώ θα προηγηθεί κι έργο υπογειοποίησης από τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Γ.Σ.